Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200423-12-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

23-12-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Αθήνα, 23/12/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα  με το νέο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xuejun Tian.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Ιωάννης Κοραντής.

Αντικείμενο της συνάντησης, αποτέλεσε η επικείμενη στενή συνεργασία που θα αναπτύξουν οι δύο χώρες, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει κυρίως την ανταλλαγή απόψεων στον τομέα της ασφάλειας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, καθώς και τη μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο θέμα της διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο Κινέζος Πρέσβης, αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο πλευρών, τόνισε ότι η εμπειρία της ελληνικής πλευράς στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα σταθεί ιδιαίτερα πολύτιμη για την κινεζική πλευρά και για το λόγο αυτό, ζήτησε τη βοήθεια του Έλληνα Υπουργού Δημόσιας Τάξης για μια εποικοδομητική συνεργασία ειδικών και από τις δύο πλευρές. Επισήμανε ακόμη ότι οι  δύο λαοί έχουν πολλά κοινά σημεία και μεγάλη ιστορία.

O κ. Tian συνεχάρη τον κ. Βουλγαράκη για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη που παρείχε σε Κινέζους αθλητές και επισήμους καθ΄ όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

Ο Κινέζος Πρέσβης μετέφερε, τέλος, στον Έλληνα Υπουργό πρόσκληση του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, για επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, την οποία αποδέχθηκε ο κ.Βουλγαράκης και θα μεταβεί στην Κίνα το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών.

Για περισσότερες πληροφορίες:   τηλ. : 210 6977505
                                           Fax    :  210 6929764
                                         e-mail    :  elasgrty@mopo.gr.

Τελευταίες Αναρτήσεις