Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200421-12-2004: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Θεοφάνεια)

21-12-2004: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Θεοφάνεια)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21/12/2004

                                                         ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε σήμερα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Αγγελάκο, παρουσίαση των αυξημένων μέτρων τροχαίας που θα ληφθούν κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας αφορούν την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων τροχονομικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της χώρας, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών.

Τα ολοκληρωμένα αυτά προγράμματα σχεδιάστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής και έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Θα εφαρμοστούν σε όλη την Ελλάδα το χρονικό διάστημα από 22/12/2004 έως και 9/1/2005.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες,
  • αυξημένη παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (υπερβολική ταχύτητα, αλκοτέστ κ.λπ.),
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μαζική κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.).

Τα αυξημένα μέτρα τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθ` όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο. Ενδεικτικά, η Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων θα αστυνομεύεται από 19 Τμήματα Τροχαίας, όλο το 24ωρο, με 126 περιπολικά και 33 δίκυκλα.

Το έργο των Υπηρεσιών Τροχαίας θα συνδράμουν και τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα επιτηρούν το οδικό δίκτυο σε συνεργασία και συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις.

Επιπλέον, σε όλο το οδικό δίκτυο έχουν προβλεφθεί στατικά και εναλλασσόμενα σημεία, όπου θα διενεργούνται έλεγχοι της τροχαίας, για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης των έκτακτων μέτρων Τροχαίας, ο Υπουργός κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών, σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Χώρας.
Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων από και προς τις πόλεις και τη μεγαλύτερη δυνατή αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Αυτό που ζητούμε είναι η συνεργασία και η προσοχή των οδηγών για μια αναίμακτη έξοδο. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές».

     

Επισυνάπτεται χάρτης με πίνακα των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
Fax : 210 6929764
e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

Map.JPG
photo1.JPG
photo2.JPG
photo3.JPG
photo4.JPG
Simeia.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις