Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200520-10-2005: Σύσκεψη των Αρχηγών των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών και της Κύπρου, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής...

20-10-2005: Σύσκεψη των Αρχηγών των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών και της Κύπρου, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 20/10/2005
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, (20-10-05) στις 12:30, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύσκεψη των Αρχηγών των Αστυνομιών των Βαλκανικών χωρών και της Κύπρου, υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Γεώργιου Αγγελάκου, στο πλαίσιο ενίσχυσης της αστυνομικής συνεργασίας των χωρών της περιοχής.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης των κ.κ. Αρχηγών στη χώρα μας, για πρώτη φορά, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου (18-20/10/05).
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Αστυνομιών:
 
  • της Αλβανίας, κ. Bajrαm IBRAJ,
  • της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, κ. Sredoje NOVIC,
  • της Βουλγαρίας, κ. Valentin PETROV,
  • της Κροατίας, κ. Ivica FRANIC,
  • της Κύπρου, κ. Τάσος Παναγιώτου,
  • της Ρουμανίας, κ. Dan Valentin FATULOIU,
  • της Σερβίας – Μαυροβούνιου,  κ. Miroslav MILOSEVIC και
  • της Τουρκίας, κ. Gokhan AYDINER.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι Αρχηγοί εξέφρασαν την επιθυμία για ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών, κυρίως στον τομέα της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό απαιτεί στενή συνεργασία ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο.
 
Οι Αρχηγοί συνεχάρησαν για μία ακόμα φορά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ο Έλληνας Αρχηγός τους ευχαρίστησε για την πολύ καλή αστυνομική συνεργασία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της διεξαγωγής τους.
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες της συνάντησης βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις