Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούλιος 200520-07-2005: Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές

20-07-2005: Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/7/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνονται, για το χρονικό διάστημα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2005, τα χρονικά όρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των συναφών καταστημάτων στις περιοχές της χώρας μας οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως τουριστικές.

Ειδικότερα, τα χρονικά όρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, των μπαρ, των λεσχών και των καφετεριών στις τουριστικές περιοχές, καθορίζονται ως εξής:

  • τις ημέρες Κυριακή έως και Πέμπτη μέχρι τις 04:30 της επόμενης ημέρας, ενώ δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία τους πριν από τις 06:00.
  • χωρίς χρονικό περιορισμό τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, τις παραμονές των επίσημων αργιών, την παραμονή και την ημέρα της εορτής του τοπικού πολιούχου Αγίου όταν ισχύει τοπική αργία, καθώς και κατά τη διάρκεια τοπικών, θρησκευτικών ή άλλων λαϊκών πανηγύρεων.

Με τη ευκαιρία της απόφασης για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Αποφασίσαμε να παρατείνουμε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας, μετά από εισήγηση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αβραμόπουλου, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό σειρά αιτημάτων τοπικών Φορέων, συλλόγων και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα εφαρμοστεί για την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και οι συνέπειες, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα αυτό και για το μέλλον.Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη γενικότερη ανάπτυξη των τουριστικών περιοχών της χώρας μας.»

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ. :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                         e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις