Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200519-10-2005: Τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων και τελετών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

19-10-2005: Τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων και τελετών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 19/10/2005
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (19-10-05), παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συσκέψεων και τελετών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (7ος όροφος) σε αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ», στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
 
Η ονοματοδοσία πραγματοποιήθηκε προς τιμή της μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη, του μοναδικού μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης από την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», αλλά και όλων των θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών.
 
Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Δήμαρχος Αθηναίων κα. Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και μέλη των οικογενειών θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών.
 
Συγκεκριμένα, παρέστησαν μέλη των οικογενειών του Παύλου Μπακογιάννη και των:
  • Νικόλαου Μομφεράτου (εκδότη εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ που δολοφονήθηκε στις 21/2/1985 από την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν»),
  • Γεωργίου Δουγένη (Αρχιφύλακα που δολοφονήθηκε στις 15/5/1985 από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ»),
  • Απόστολου Βέλλιου (Αστυνομικό Υποδιευθυντή που δολοφονήθηκε στις 19/9/1994 από την οργάνωση «ΕΛΑ») και
  • Κωνσταντίνου Περατικού (εφοπλιστή που δολοφονήθηκε στις 28/5/1997 από την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν»).
Από πλευράς Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, παρέστησαν ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
 
Ακολουθούν οι ομιλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη και της Δημάρχου Αθηναίων κας. Ντόρας Μπακογιάννη (σε μορφή αρχείων pdf), καθώς και φωτογραφίες από την τελετή.

   

   Φωτογράφος Α.Π.Ε./ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φωτογραφίες από την τελετή ονοματοδοσίας βρίσκονται και στην  ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr


 

OMILIA KAS.DIMARXOU.pdf
OMILIA K.YPOURGOU.pdf
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις