Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200517-01-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Κρητικούς επιφανείς παράγοντες της πνευματικής ζωής για την παράνομη οπλοφορία στην Κρήτη

17-01-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Κρητικούς επιφανείς παράγοντες της πνευματικής ζωής για την παράνομη οπλοφορία στην Κρήτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17/1/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε σήμερα με Κρητικούς επιφανείς παράγοντες της πνευματικής ζωής, στην «ΑΙΓΛΗ» Ζαππείου. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο καθορισμός των επόμενων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοφορίας στην Κρήτη.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι:

  • κ. Μίκης Θεοδωράκης,
  • κα. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα,
  • κ. Χρήστος Λεοντής,
  • κ. Γιάννης Φίλης,
  • κ. Γεώργιος Γραμματικάκης και
  • κ. Νίκος Κούνδουρος.  

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε: «Γνωρίζετε ότι πριν από δύο μήνες περίπου, με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο είχε συμβεί στην Κρήτη με τον μικρό μαθητή,  είχα ζητήσει από τον κ. Θεοδωράκη να ηγηθεί μιας προσπάθειας  ευαισθητοποίησης των Kρητών και αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης στην Κρήτη,  προκειμένου να σταματήσει η παράνομη οπλοχρησία, η οποία όχι μόνο δημιουργεί μια κακή εικόνα για τους Κρητικούς, αλλά και έχει ως αποτέλεσμα να θρηνούμε πάρα πολλά θύματα. Ο κ. Θεοδωράκης είχε αποδεχτεί με μεγάλη χαρά την πρόταση  αυτή και οι παριστάμενοι κύριοι, των οποίων ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει ο κ. Θεοδωράκης, δέχτηκαν να μαζευτούμε σήμερα εδώ και να συζητήσουμε το θέμα για να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε  στην υλοποίηση αυτής της ιδέας».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Θέλω κατ` αρχήν να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον φίλο κ. Υπουργό για την θαυμάσια πρωτοβουλία του. Νομίζω ότι ήρθε σε μια στιγμή που αυτή η πρόταση, η σκέψη, είναι νομίζω ώριμη πλέον και συγκινεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών και θα έχει έδρα στην Κρήτη. Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα, δηλαδή σχηματίστηκε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας από τους παρόντες και ορισμένους οι οποίοι δεν μπορούσαν να έρθουν για προσωπικούς λόγους, την κα. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, την κα. Ιωάννα Καρυστιάνη, τον Γιώργο Γραμματικάκη, τον Γιάννη Φίλη, τον Γιάννη Παλήκαρη, τον Χρήστο Λεοντή και τον Νίκο Κούνδουρο. Η Επιτροπή μας εξουσιοδότησε τους Πρυτάνεις της Κρήτης, ώστε αυτοί να κάνουν μία πιο εμπεριστατωμένη διακήρυξη με συγκεκριμένες πλέον προτάσεις. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό βήμα που αποφασίστηκε από τη σημερινή σύσκεψη είναι ότι η επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας θα γίνει στα Χανιά της Κρήτης, όπου εκεί, ανάλογα και με την απήχηση που θα έχει αυτή η νέα μας πρωτοβουλία, θα εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων προσωπικοτήτων και άλλων παραγόντων του πνευματικού κόσμου της Κρήτης. Όταν λέμε πνευματικό κόσμο συμπεριλαμβάνουμε το καθηγητικό προσωπικό, τους καθηγητές, τους δασκάλους, αλλά ακόμα και τους ιερωμένους που βρίσκονται κοντά  στην καθημερινή ζωή του Κρητικού λαού. Εκεί θα μπορέσουμε πλέον με τη νέα εμπειρία και με τον εμπλουτισμό με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες να προχωρήσουμε σε νέες ακόμα πρωτοβουλίες και προτάσεις».

  

  

 Φωτογράφος: Α.Π.Ε./Μαρία Μαρόγιαννη

Φωτογραφίες από τη συνάντηση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ.   :  210 6977505
                                            Fax   :  210 6929764
                                          e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

photo1.JPG
photo2.JPG
photo3.JPG
photo4.JPG
photo5.JPG
photo6.JPG
photo7.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις