Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200416-12-2004:Δηλώσεις Υπουργού Δημόσιας Τάξης σχετικά με το περιστατικό ομηρίας στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής

16-12-2004:Δηλώσεις Υπουργού Δημόσιας Τάξης σχετικά με το περιστατικό ομηρίας στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                               Αθήνα, 16/12/2004       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης αναφερόμενος στη θετική έκβαση του περιστατικού με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, δήλωσε τα εξής :

«Διαχειριστήκαμε σήμερα ένα από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά. Διαχειριστήκαμε μία ομηρία 23 ατόμων σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και περίπλοκες.          
Η ψυχραιμία, ο συντονισμός, η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα αίσιο τέλος χωρίς θύματα, χωρίς παράπλευρες απώλειες και κυρίως χωρίς βία.     
Θέλω να μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή προς όλους όσους συμμετείχαν στη διαχείριση του δύσκολου αυτού  περιστατικού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε την εξέλιξη της επιχείρησης και με σαφείς εντολές καθόρισε το πλαίσιο της ακολουθούμενης τακτικής με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των ομήρων.
Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που η Ελληνική Αστυνομία και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς που συμμετείχαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη διαχείριση της κρίσης έδρασαν με τρόπο υποδειγματικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό. 
Η εμπειρία που αποκτήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν πήγε χαμένη. Δικαίως χαρακτηρίστηκε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε διεθνώς η Ελληνική Αστυνομία ως η πιο άρτια εκπαιδευμένη Αστυνομία στον Κόσμο στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών.
Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την άψογη συνεργασία που είχαμε και σε όλη την διάρκεια της κρίσης πραγματικά μας βοήθησαν στο να διεξέλθουμε με επιτυχία το περιστατικό αυτό.
Θέλω, τέλος, να κάνω μια παρατήρηση. Το γεγονός ότι οι δύο μετανάστες ήταν δράστες του περιστατικού που αντιμετωπίσαμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την αντίληψη και τις συμπεριφορές μας.
Αλλωστε είμαστε μία ανοικτή, δημοκρατική, προοδευτική κοινωνία. Μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                            e-mail : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις