Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200416-12-2004: Δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με το περιστατικό ομηρίας στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν.Αττικής

16-12-2004: Δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με το περιστατικό ομηρίας στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν.Αττικής

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16-12-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, 15-12-04 και 05:50¨ ώρα το υπ΄ αριθμ. ΥΖΖ-1516 λεωφορείο του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής που εκτελούσε το δρομολόγιο από Μαραθώνα προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκε στην Λ. Μαραθώνος 151 και Φλωρίνης, περιοχή Γέρακα Αττικής, από δύο ένοπλους άγνωστους άνδρες που είχαν επιβιβασθεί σε αυτό.

Η γύρω περιοχή αποκλείσθηκε άμεσα από τις Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από τις πρώτες ώρες υπήρξε πρόβλεψη συγκεκριμένων χώρων για τη συγκέντρωση των συγγενών των ομήρων, όπου είχαν συνεχή ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ακολούθησε υποχρεωτική εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο-Σπάτα, λόγω του έκτακτου περιστατικού και δωρεάν διέλευσή τους από την Αττική Οδό.

Συγκροτήθηκε άμεσα το Συντονιστικό Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο οποίο συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματικοί  της  Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των αρμοδίων Υπουργείων Εξωτερικών, Μεταφορών και Υγείας, καθώς και εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής.

Σαν αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αλλοδαπούς δράστες στις 11.20 απελευθερώθηκε ο πρώτος όμηρος, ΜΠΑΡΤΣΙΑΚΟΣ Ιωάννης.
Στις επόμενες ώρες και πάντα χάρη στις απολύτως επιτυχείς διαπραγματεύσεις των ειδικευμένων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ απελευθερώθηκαν:
Στις 11.45 η ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ Μαρία, στις 11.55 ο GOXHAJ Shretim από την Αλβανία και η KACZOREK Teresh από την Πολωνία.
Στις 12.05 αφέθηκε ελεύθερη η ΣΤΕΦΑΝΗ-ΧΟΝΤΡΟΔΗΜΑ Κονδυλία και στις 14.40 οι ΣΕΡΕΤΗΣ Βασίλειος και η ΤΣΕΡΝΑΚΗ Αικατερίνη.
Ακολούθησαν στις 16.35 οι ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ Νικόλαος, ΔΑΛΙΑΝΗ Σωτηρία και ΧΑΤΖΗΗΛΙΑ Αναστασία.
Στις 17.05 αφέθηκαν ελεύθεροι οι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αλέξανδρος και ο HRISTOV Hristo Ralev από την Βουλγαρία. Στις 19.05 ακολούθησαν οι ΤΟΚΟΥ Ιωάννα και η DODA Lavdi από την Αλβανία. Στις 19.25 απελευθερώθηκαν οι: ΚΑΓΚΑΛΟΣ Θεόδωρος, HISSANI Nouragha από Αφγανιστάν και ο ALI Raza από το Κασμίρ.

Τέλος, μετά από συνεχείς και πολύωρες διαπραγματεύσεις οι δράστες πείσθηκαν να παραδοθούν, αφού απελευθερώσουν τους υπόλοιπους ομήρους. Έτσι, την 00.40 της 16/12/04 αφέθηκαν ελεύθεροι οι ΜΑΤΑΡΑ Στυλιανή, ο HUSSAIN Ibrahim από το Αφγανιστάν, ο ΒΑΣΙΛΑΣ Γεώργιος, η ΜΠΟΔΑΡΕΝΚΟ Λίλια από την Ουκρανία, η ΠΡΟΒΙΔΑ Μαρία και η ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑ Ιωάννα.

Οι δύο δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, 24 ετών παραδόθηκαν στους Αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τελευταίες Αναρτήσεις