Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούλιος 200514-07-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη με τον Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (Λονδίνο, 14/7/2005)

14-07-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη με τον Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (Λονδίνο, 14/7/2005)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14/7/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του Υπουργό Εσωτερικών, κ. Charles Clarke.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και γενικότερα θέματα αστυνομικής συνεργασίας στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον ομόλογό του Υπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να καταστεί η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια περιοχή ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης.

Επίσης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση στην Αθήνα Βαλκανικής διάσκεψης, όπου θα συζητηθούν θέματα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, ως προεδρεύουσας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε επίσης ευρεία ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και ο κ. Βουλγαράκης προσκάλεσε τον Βρετανό Υπουργό να παρευρεθεί στην Αθήνα, στην τετραμερή διάσκεψη που προγραμματίζεται για το θέμα αυτό, στο άμεσο μέλλον, με τη συμμετοχή του Πακιστάν, του Ιράν και της Τουρκίας. Η πρόταση αυτή έγινε κατ΄ αρχήν αποδεκτή.

Επιπλέον, ο κ. Βουλγαράκης ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για μεταφορά στις Βρετανικές Αρχές, εμπειρίας και τεχνογνωσίας από την εφαρμογή του σχεδιασμού της Ολυμπιακής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αποδέχτηκε την πρόταση αυτή, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό για τη συμβολή του στη χθεσινή Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε τη κατανόηση του για τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ελληνική πλευρά για το θέμα της διατήρησης δεδομένων στις τηλεπικοινωνίες.

Επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Charles Clarke ευχαρίστησε τον κ. Βουλγαράκη για τη συμπαράσταση της Ελλάδος στη χώρα του, με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο.

Τέλος, ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα οδηγό του λεωφορείου στο οποίο σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο στις 7-7-2005, κ. Γιώργο Ψαραδάκη.

 

   

Εικόνα από τις συναντήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στο Λονδίνο διατίθεται από την Ε.Ρ.Τ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                          e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις