Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200513-10-2005: Eπίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στο Δήμο Ζεφυρίου Αττικής

13-10-2005: Eπίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στο Δήμο Ζεφυρίου Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13/10/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις για τα προβλήματα των Ρομά
με τον Δήμαρχο Ζεφυρίου και εκπροσώπους των Ρομά

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, επισκέφθηκε σήμερα (13-10-05) το Δήμο Ζεφυρίου Αττικής, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο,  κ. Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους των Ρομά της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα των Ρομά.

Τον κ. Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ.Βασίλειος Τσιατούρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Τριγάζης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε αρχικά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, το οποίο είναι αμιγές σχολείο παιδιών Ρομά, και συνομίλησε με τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου. Σε δηλώσεις του κατά την παραμονή του στο σχολείο, ο κ. Βουλγαράκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Για μας θέλω να σας πω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το κομμάτι της κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης των παιδιών αυτών.[..]. Έχω παρακολουθήσει τη δουλειά του δημάρχου, η οποία είναι εξαιρετική και έχουμε κάνει και εμείς πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η εγκληματικότητα στην περιοχή.[..] Το θέμα είναι ότι χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας και μια διαρκής προσπάθεια.[..] Θέλω να ζητήσω συνεπώς από όλες τις οικογένειες να εμπιστεύονται την Αστυνομία, όπως και η αστυνομία εμπιστεύεται τις οικογένειες αυτές, και τα παιδιά το ίδιο γιατί αυτό που είναι σημαντικό και μας ενδιαφέρει είναι σε τελική ανάλυση να υπάρξουν καλά Ελληνόπουλα.[..]»

Στη συνέχεια, ο Υπουργός κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε το Σύλλογο Ρομά Ζεφυρίου «Η φιλική Εταιρεία», όπου είχε συνομιλίες με εκπροσώπους των Ρομά. Ο κ. Υπουργός, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «[..] Πατάμε όλοι το ίδιο χώμα. Είμαστε κάτω από τον ίδιο ουρανό. Ζούμε στην ίδια χώρα. Πάμε φαντάροι μαζί. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε ένα και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ούτως ώστε αν υπάρχουν ταμπού να εκλείψουν, αν υπάρχουν προκαταλήψεις να διαλυθούν και αν υπάρχουν ζητήματα τα οποία ενδεχομένως κάποιους να κρατούν σε απόσταση, να σπάσουν αυτές οι γραμμές. [..] Θέλω να σας πω ότι αυτή την προσπάθεια της ομαλής ενσωμάτωσης πρέπει να την κάνουμε μαζί. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση.[..] Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι θέλω ανάμεσα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και σε σας, να υπάρχει μία ανοιχτή, ορθάνοιχτη γραμμή που θα λύνει προβλήματα, θα ανοίγει δρόμους, θα αγκαλιάζει με αγάπη, με σεβασμό.[..] »

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε επίσης συνάντηση στο Δημαρχείο Ζεφυρίου με τον Δήμαρχο, κ.Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους των Ρομά της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα των Ρομά, ιδιαίτερα σε σχέση με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Βουλγαράκης, μετά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των άλλων παρισταμένων, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «[..] Εδώ μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολλές Ελλάδες, αλλά ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία Ελλάδα για όλους μας. Αυτό είναι μία μεγάλη υποχρέωση της Πολιτείας, και θέλω να γνωρίζετε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει επεξεργαστεί πολλά σχέδια εναντίον του κοινωνικού αποκλεισμού, υπέρ της κοινωνικής ενσωμάτωσης και όσο και αν ο ρόλος του ουσιαστικά είναι η επιβολή του Νόμου, αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες παραβατικές συμπεριφορές για να υπάρχει εκ μέρους μας όσο το δυνατόν λιγότερη καταστολή.[..] Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια εξαιρετικά σημαντική δουλειά εδώ. Και νομίζω ότι αυτή η σημαντική δουλειά αποτυπώνεται και στους δείκτες εγκληματικότητας και στις εκθέσεις στις οποίες υπάρχουν.[..] Θέλω να ξέρετε ότι στο βαθμό που αφορά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γιατί αυτό είναι που εγώ εκπροσωπώ και έχω τη δυνατότητα να δεσμεύω πολιτικά, όσο μπορούμε να βοηθήσουμε την περιοχή  θα την βοηθήσουμε και διότι το αξίζει και διότι το χρειάζεται.[..]»

Η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού κ. Βουλγαράκη στο Ζεφύρι, εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, η οποία περιλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων από πλευράς Υπουργείου, με σκοπό την ομαλή κοινωνική ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Φωτογραφίες της επίσκεψης βρίσκονται και στην ιστοσελίδα
του Α.Π.Ε. (
www.ana.gr)

       

     

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Α.Π.Ε./ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                                  e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

phot1.jpg
phot2.jpg
phot3.jpg
phot4.jpg
phot5.jpg
phot6.jpg
1.JPG
2.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις