Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200512-01-2005: Συναντήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Κίνα

12-01-2005: Συναντήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Κίνα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12/01/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα (8-15/1/2005), είχε μια σειρά επαφών με Υπουργούς, εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008» (BOCOG) και άλλους υψηλούς αξιωματούχους που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η καλή σχέση και η προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εδώ στην Κίνα ο πρώτος κύκλος συναντήσεων με Υπουργούς και άλλους υψηλούς αξιωματούχους που σχετίζονται με την προετοιμασία του προγράμματος της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008.
Στις συναντήσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη για το θέμα της ολυμπιακής ασφάλειας.
Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από πλευρά της Κίνας για τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα και, από την πλευρά μας, εκφράσαμε τη βούληση να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση αυτή».

Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του κ. Υπουργού συνεχίζεται με τη μετάβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σαγκάη, όπου θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών με Κινέζους αξιωματούχους.

Εικόνα από τις συναντήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Κινέζους αξιωματούχους, από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV-9 της Κίνας, καθώς και από την παραπάνω δήλωση που πραγματοποίησε, διατίθεται από την Ε.Ρ.Τ.

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                                              Fax    :  210 6929764
                                                                    e-mail    : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις