Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200510-02-2005:Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την έκδοση και επίδοση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητος.

10-02-2005:Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την έκδοση και επίδοση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  10/02/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προωθείται τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την έκδοση και επίδοση των δελτίων αστυνομικής ταυτότητος στους πολίτες με σκοπό την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση τους από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.

Οι νέες ρυθμίσεις για την έκδοση και επίδοση των δελτίων ταυτότητος, αναμένεται να ισχύσουν από την 01-11-2005, μετά από την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την κατάλληλη εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις όπως:

  • Την άμεση έκδοση και επίδοση από τις αρμόδιες Αρχές των δελτίων αστυνομικής ταυτότητος στους ενδιαφερόμενους Έλληνες πολίτες, εντός το πολύ δύο ημερών, από την υποβολή των δικαιολογητικών.
  • Την υποχρεωτική αντικατάσταση των δελτίων ταυτότητος μετά την παρέλευση δεκαετίας από την ημερομηνία της πρώτης έκδοσης τους, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα ταυτοπροσωπίας, είτε λόγω αλλοίωσης των φωτογραφιών είτε λόγω αλλαγής των χαρακτηριστικών των κατόχων τους.
  • Την δυνατότητα απόκτησης δελτίου αστυνομικής ταυτότητος με τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε σχετικά:«Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, προωθούμε μία περισσότερο απλή και κυρίως ασφαλή διαδικασία έκδοσης δελτίων ταυτότητος. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τον πολίτη στις συναλλαγές του με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, προσαρμόζοντας τες στα σύγχρονα δεδομένα».

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                            e-mail  : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις