Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200409-12-2004: Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Αθήνα, 10-12-2004)

09-12-2004: Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Αθήνα, 10-12-2004)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9/12/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν αύριο  στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνουν διαλέξεις σχετικά με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η κεντρική εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 12:00, στη Σχολή Αξιωματικών της  Ελληνικής Αστυνομίας (Αμυγδαλέζα Αττικής). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του κ. Ηλία Νικολόπουλου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Σχολής Αξιωματικών και του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Η κατοχύρωση της προσωπικής ελευθερίας στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη το 1789».

Στην εκδήλωση θα παραστεί η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ έχουν κληθεί μεταξύ άλλων να παραστούν οι:

  • κ. Γεώργιος Καμίνης,  Συνήγορος του Πολίτη,
  • κ. Δημήτριος Φατούρος, ως εκπρόσωπος του Γραφείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα,
  • κα. Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου,  Πρόεδρος της  Εθνικής  Επιτροπής , για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε: «Η αυριανή ημέρα είναι τεράστιας σημασίας για τον Έλληνα Αστυνομικό. Υπενθυμίζει ότι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη περνά μέσα από τον απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σεβασμό που συντελεί στην ανάδειξη επαγγελματικής και ηθικής πληρότητας και καθιστά τον Έλληνα Αστυνομικό υπεύθυνο άτομο και δημόσιο λειτουργό.»

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                            Fax    :  210 6929764
                                         e-mail    :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις