Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Αύγουστος 200509-08-2005: Συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

09-08-2005: Συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9/8/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ.Απόστολου Ανδρεουλάκου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ.Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, συζητήθηκαν θέματα όπως:

  • η απλούστευση διοικητικών διαδικασιών,
  • η κατάργηση πιστοποιητικών σε αρμοδιότητες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και η αντικατάστασή τους από υπεύθυνη δήλωση,
  • η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου από τα Αστυνομικά Τμήματα και
  • η έκδοση και η χορήγηση διαβατηρίων από την Ελληνική Αστυνομία από την 1-1-2006.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο Υφυπουργοί πραγματοποίησαν δηλώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους:

Απόστολος Ανδρεουλάκος: «Είχαμε μία μακρά συνεργασία. Μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει σε δύο θέματα. Το ένα θέμα αφορά στην έκδοση δελτίου ταυτότητας, όπου το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, η οικεία Αστυνομική Αρχή θα αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γεννήσεως για να προβεί στην έκδοση και στην περίπτωση κατά την οποία θέλει αυθημερόν ο πολίτης να βγάλει ταυτότητα, θα προσκομίζει ο ίδιος το πιστοποιητικό γεννήσεως. Αν δεν κατεπείγεται, η Αστυνομική Αρχή θα το αναζητεί αυτεπάγγελτα.»

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Επίσης, όπως είναι γνωστό, για τη χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών, απαιτείται αντίγραφο του ποινικού μητρώου του αιτούντος για να διαπιστωθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας. Για την ανανέωση της άδειας κατοχής η οποία  γίνεται ανά δεκαετία, δε θα απαιτείται πλέον νέο αντίγραφο ποινικού μητρώου, αλλά απλά μία υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι η ποινική του κατάσταση δεν έχει αλλάξει.»

Απ. Ανδρεουλάκος: «Μιλάμε για 120.000 περίπου πιστοποιητικά. Δηλαδή θα ξεφορτώσουμε το αυτοτελές τμήμα του ποινικού μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά 120.000 αντίγραφα του ποινικού μητρώου κάθε χρόνο.»

Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Πέραν τούτου έχουμε αποφασίσει να συνεχιστεί σε υπηρεσιακό επίπεδο η συνεργασία, για να εξετάσουμε και άλλα θέματα και να πάρουμε αποφάσεις, για να διευκολύνουμε τον πολίτη και να περιορίσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση.»

 

Φωτογραφίες από τη συνάντηση βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

 

     

Φωτογράφος/Α.Π.Ε.: Μαρόγιαννη Μαρία

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                              e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

photo1.JPG
photo2.JPG
photo3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις