Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200507-10-2005: Τετραμερής διάσκεψη στην Αθήνα για θέματα λαθρομετανάστευσης, ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα (10-11/10/2005)

07-10-2005: Τετραμερής διάσκεψη στην Αθήνα για θέματα λαθρομετανάστευσης, ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα (10-11/10/2005)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7/10/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετραμερής Διάσκεψη πραγματοποιείται στην Αθήνα, μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, και των ομολόγων του Υπουργών Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας, κ.κ. Mostafa POOR-MOHAMMADI, Aftab Ahmad Khan SHERPAO και Abdulkadir AKSU αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα.

Η έναρξη της διάσκεψης πραγματοποιείται τη Δευτέρα (10-10-2005) στις 10:00, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η τετραμερής διάσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκη στο Πακιστάν (το Μάιο του 2005), όπου υπήρξε η πρώτη συζήτηση σχετικά με την τετραμερή συνεργασία και υπεγράφη η Διμερής Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν, σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα συζητηθεί:

  • η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών για την από κοινού αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, δεδομένου μάλιστα ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί και σημαντική πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και
  • η ενδυνάμωση της συνεργασίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα.

Στο πλαίσιο της τετραμερούς διάσκεψης, οι τρεις Υπουργοί Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας, συνοδευόμενοι από τον Υπουργό κ. Βουλγαράκη, θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια (Δευτέρα στις 13:15) και τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη (Δευτέρα στις 12:30).

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, την Τρίτη στις 11:30, οι Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της τετραμερούς διάσκεψης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης δήλωσε:«Η τετραμερής αυτή διάσκεψη, που αποτελεί συνέχεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν, αναδεικνύει τη χώρα μας ως πυρήνα σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
Η διπλωματία της ασφάλειας αποτελεί βασικό άξονα των σχέσεων μας με τα κράτη της περιοχής, δεδομένης και της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως πύλης εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στόχος μας είναι -μέσω και της αξιοποίησης του Ολυμπιακού Κεκτημένου- η ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας και η ανάπτυξη αποτελεσματικής στρατηγικής για την από κοινού καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.»

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να παρίστανται και να έχουν πλάνα κατά την έναρξη της διάσκεψης (Δευτέρα στις 10:00) και κατά τη λήξη των συνομιλιών όπου θα γίνουν και δηλώσεις (Τρίτη στις 11:30)

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :  210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                          e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

-Μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και των ομολόγων του Υπουργών Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας-

 

Τελευταίες Αναρτήσεις