Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200405-12-2004: Κωδικοποίηση διατάξεων νομοθεσίας αστυνομικού ενδιαφέροντος

05-12-2004: Κωδικοποίηση διατάξεων νομοθεσίας αστυνομικού ενδιαφέροντος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/12/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη, επιταχύνονται οι διαδικασίες Κωδικοποίησης διατάξεων νομοθεσίας αστυνομικού ενδιαφέροντος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διαδικασία αυτή αφορά τη συγκέντρωση, μελέτη, επεξεργασία και ταξινόμηση της νομοθεσίας αστυνομικού ενδιαφέροντος και την έκδοσή της ως συλλογής, κατά θεματικό αντικείμενο. Το υλικό αυτό, θα διανεμηθεί στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο εγχειρίδιο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της άμεσης και διαρκούς ενημέρωσης του προσωπικού τους και στη διευκόλυνση του έργου τους.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των τεσσάρων πρώτων τόμων της συλλογής νόμων αστυνομικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, οι τόμοι 1 και 1 Α απαρτίζονται από τα κυριότερα νομοθετήματα, που συνθέτουν από πλευράς περιεχομένου τον κανονισμό του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (πειθαρχικό δίκαιο, κρίσεις, μεταθέσεις-αποσπάσεις, άδειες, ηθικές αμοιβές κτλ.). Στους τόμους  2 και 2Α περιέχονται οι βασικές διατάξεις που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και την αρμοδιότητα των οργάνων της.

Η συλλογή αυτή, έχει αναπαραχθεί και σε ηλεκτρονική μορφή για τον εφοδιασμό των Υπηρεσιών επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης και άνω. Επίσης, δημιουργείται βάση δεδομένων για την καταχώρηση και αναζήτηση της νομοθεσίας αστυνομικού ενδιαφέροντος, στην οποία θα είναι δυνατή η On line πρόσβαση όλων των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης αναφερόμενος στο θέμα της Κωδικοποίησης διατάξεων νομοθεσίας αστυνομικού ενδιαφέροντος επεσήμανε ότι: «Με τη διαδικασία της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας, επιτυγχάνεται τόσο ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, όσο και η βελτίωση των συνθηκών πληροφόρησης. Είναι γεγονός ότι το σύγχρονο και επιστημονικό αυτό σύστημα νομικής ενημέρωσης συμβάλλει στην απλοποίηση και στην ομοιογενή διαχείριση των θεμάτων αυτών από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

    Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. :  210 6977505
                                                  Fax    :    210 6929764
                                                  e-mail    :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις