Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200401-12-2004: Διεθνής Υπουργική Διάσκεψη στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου(Ο.Σ.Ε.Π.)

01-12-2004: Διεθνής Υπουργική Διάσκεψη στο πλαίσιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου(Ο.Σ.Ε.Π.)

Αθήνα, 1/12/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συγκαλείται σήμερα στην Αθήνα η 6η Διεθνής Διάσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.), με θέμα την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η Διεθνής Διάσκεψη πραγματοποιείται από 1 έως 3/12/2004, στο πλαίσιο της άσκησης από τη χώρα μας της Προεδρίας του Οργανισμού Ο.Σ.Ε.Π. από 1/11/2004 έως 30/4/2005.

Θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχουν κληθεί επίσης να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Κρατών?Μελών του Οργανισμού Ο.Σ.Ε.Π., καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας της Ο.Σ.Ε.Π. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αντικείμενο των συνομιλιών είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

  • οι μεταναστευτικές ροές από Ασία προς Ευρώπη,
  • η εμπορία ανθρώπων,
  • η καταπολέμηση της τρομοκρατίας,
  • η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, κ.α.

Σκοπός της Διεθνούς Υπουργικής Διάσκεψης είναι η υπογραφή Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και Κοινής Δήλωσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Σημειώνεται, ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.) είναι ένας Διεθνής Οργανισμός για την περιφερειακή οικονομική συνεργασία των χωρών του Εύξεινου Πόντου που ιδρύθηκε 5/6/1998 στη Γιάλτα και εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. Κράτη-Μέλη του είναι: η Αλβανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ρωσία, το Σερβία-Μαυροβούνιο, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 210 6977505
                                         Fax : 210 6929764
                                      e-mail : elasgrty@mopo.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις