Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200501-02-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με το Προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.)

01-02-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με το Προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  1/2/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με το οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν τους Ειδικούς Φρουρούς και ειδικότερα θέματα μετακίνησής τους.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος.

Ο κ. Υπουργός παρέδωσε στο Προεδρείο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο προβλέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις τοποθέτησης-μετάθεσης-απόσπασης-μετακίνησης των Ειδικών Φρουρών.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το αργότερο σε 2 μήνες, αφού τύχει και της επεξεργασίας του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ειδικοί Φρουροί θα κληθούν, μέχρι τον μήνα Μάιο, να υποβάλουν εγγράφως τις αιτήσεις τους για μετακίνηση στον τόπο συμφερόντων τους. Οι πρώτες μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2005.

Ο κ. Υπουργός έδωσε επίσης την εντολή, προκειμένου να γίνει ορθολογική κατανομή του προσωπικού, να καταγραφούν οι προτιμήσεις των Ειδικών Φρουρών. Για το σκοπό αυτό, θα εκδοθεί διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του μηνός Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία οι Ειδικοί Φρουροί θα δηλώσουν τον τόπο συμφερόντων τους.

Σχετικά με το θέμα της διεύρυνσης των καθηκόντων των Ειδικών Φρουρών, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι το θέμα μελετάται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι, με τον τρόπο αυτό, δίδεται λύση στο πάγιο αίτημα των Ειδικών Φρουρών για μετακίνηση στον τόπο συμφερόντων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες           τηλ.:  210 6977505
                                                    fax:  210 6929764
                                               e-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις