Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200430-11-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

30-11-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

Αθήνα, 30/11/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα (30-11-04), με τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., κ. Ντέμη Νικολαϊδη, προκειμένου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για θέματα καταπολέμησης της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρέστη επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:

« Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Νικολαϊδη, την οποία ζήτησα για να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ για τη συνεισφορά του στην ομαλή διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος. Και παράλληλα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και τις υπόλοιπες ομάδες, και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, γιατί πράγματι το φετινό Πρωτάθλημα μέχρι τώρα διεξάγεται σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα το οποίο επιτρέπει και στους φιλάθλους να απολαύσουν αυτό το οποίο κάθε φορά ζητούν να δουν, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος έχουμε 80% λιγότερες δυνάμεις μέσα στα γήπεδα, περίπου 50% λιγότερες δυνάμεις έξω από τα γήπεδα και περίπου 20% λιγότερες δυνάμεις περιφερειακά. Πιστεύω, ότι αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή η οποία θέλουμε να έχει και συνέχεια. Νομίζω ότι με τη βοήθεια και των ομάδων και των προέδρων των ομάδων, η διαδικασία αυτή θα έχει το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκαμε όταν σχεδιάζαμε το νόμο. Αυτό θα μας επιτρέψει στο μέλλον να ζήσουμε στιγμές μοναδικές που θα βοηθήσουν και το Ελληνικό Ποδόσφαιρο να αναδειχθεί σαν άθλημα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους στους οποίους αρέσει το ποδόσφαιρο να απολαύσουν οικογενειακά, όπως επιθυμούν, τις μεγάλες διοργανώσεις. Για αυτό το λόγο λοιπόν, συναντήθηκα με τον κ. Νικολαϊδη και του έδωσα ένα αναμνηστικό δώρο. Πιστεύω ότι πραγματικά η συνεισφορά της ΑΕΚ σε αυτό το φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ καθοριστική. Επίσης, θέλω να επισημάνω πως λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα συμβολή και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, είμαι βέβαιος πως το ντέρμπι του Σαββάτου θα διεξαχθεί στο ίδιο κλίμα ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την χρήση καμερών μέσα σε αθλητικούς χώρους (γήπεδα), όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο κύριος Βουλγαράκης δήλωσε :

« Αυτό καταρχήν είναι μια υποχρέωση των ομάδων των ίδιων. Οι ίδιες οι ομάδες, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχουμε ψηφίσει φέτος, υποχρεούνται να έχουν τον έλεγχο εντός των γηπέδων με τις διαδικασίες που περιγράφει ο νόμος. Οι κάμερες έχουν επιτραπεί με βάση την αίτηση που κάναμε στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων με μία πολύ συγκεκριμένη λίστα, η οποία περιγράφει την ακριβή τους χρήση. Ο βασικός προορισμός τους είναι η τροχαία αστυνόμευση, όπως έχουμε πολλές φορές δηλώσει, και μάλιστα ο έλεγχος μεγάλων εγκαταστάσεων οι οποίες ενδεχομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη περίπτωση που η Ελλάδα διεκδικήσει και καταφέρει να έχει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, ποδοσφαιρικές ή άλλες. Γιατί μην ξεχνάμε, ότι όλη αυτή η τεχνολογία είναι κληρονομιά του ελληνικού λαού. Προφανώς δεν έγιναν οι προμήθειες αυτές μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχουν σίγουρα και άλλες χρήσεις πέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες απαιτούν τους δικούς τους χώρους και συνθήκες ασφαλείας. Είναι μια πάρα πολύ καλή και θετική εξέλιξη διότι, σήμερα μπορούμε να επανενεργοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς οι οποίοι βοήθησαν στον έλεγχο της κυκλοφορίας για μεγάλο διάστημα. Εντός του μηνός αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ΘΕΠΕΚ με τη συμβολή των φορέων οι οποίοι το αποτελούσαν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης το κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να βοηθήσει πάρα πολύ στη κυκλοφορία, ειδικά σε περιόδους αιχμής, που αυτό είναι αναγκαίο ».

Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση να μην παρακολουθήσουν το ντέρμπι του Σαββάτου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε :

« Καταρχήν θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει αυτή η μετακίνηση των οπαδών, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Ξέρουμε ότι υπήρξε μία πολύ καλή κληρονομιά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο κέρδισε η Ελλάδα πέρσι το καλοκαίρι. Η κληρονομιά αυτή δημιούργησε τις προϋποθέσεις ενός πολύ καλού εθνικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται και στη διαδικασία της οικιοθελούς στάσης που έχουν κρατήσει οι ομάδες μέχρι στιγμής, μετακινώντας τους οπαδούς τους. Και η οποία, εφόσον αποδεδειγμένα λειτουργήσει θετικά, μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη συμμετοχή των ομάδων και των οπαδών τους σε ντέρμπι που δε θα συνοδεύονται από προβλήματα. Το έχουν καταφέρει πολλές χώρες στο εξωτερικό και από μας νομίζω ότι ο ελληνικός λαός αυτό περιμένει. Οι πρόεδροι των ομάδων έχουν συμφωνήσει στη διαδικασία αυτή και η Ελληνική Αστυνομία όπως ξέρετε ως επισπεύδουσα αρχή, μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει βοηθήσει στη δημιουργία του νομικού πλαίσιου. Η δικαιοσύνη είναι αρωγός σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται να επέμβει και νομίζω ότι, όλο αυτό δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα στο οποίο θα στηριχτεί ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς προβλήματα. Συνεπώς, όσον αφορά το ντέρμπι του Σαββάτου θέλω να πιστεύω ότι, έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να γίνει ένα πολύ καλό ντέρμπι χωρίς αυτό να παραπέμπει σε επεισόδια ή εν πάση περιπτώσει σε καταστάσεις που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν. Παρόλα αυτά εμείς θα είμαστε δίπλα στις ομάδες για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί και προφανώς θα έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ».

 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505

Fax : 210 6929764

e-mail : elasgrty@mopo.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις