Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200422-11-2004: Τελετή παράδοσης-ανάληψης της Διοίκησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

22-11-2004: Τελετή παράδοσης-ανάληψης της Διοίκησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/11/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-11-04), για πρώτη φορά δημόσια, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τελετή παράδοσης-ανάληψης της Διοίκησης της Ε.Υ.Π., παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο νέος Διοικητής της Ε.Υ.Π., Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής ανέλαβε τη Διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από τον απερχόμενο Διοικητή, Πρέσβη κ. Παύλο Αποστολίδη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ο Α` Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π.,  κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπής, ο Β` Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παναγιώτης Αλυφαντής, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Πουλάκος, ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης, στο πλαίσιο της τελετής, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θα έχετε διαπιστώσει ότι επιθυμία δική μου είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να ανοιχτεί στον κόσμο. Και όταν λέω να ανοιχτεί στον κόσμο, εννοώ να έχει και αυτή η ίδια μια άποψη για τον κόσμο επίκαιρη, σύγχρονη και αποτελεσματική, αλλά και ο κόσμος να έχει μια άποψη επίκαιρη, σύγχρονη και αποτελεσματική για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.»

Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και, συγκεκριμένα, δήλωσε: «Επιθυμία μου είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να έχει διαρκή διακομματικό έλεγχο από Επιτροπή της Βουλής.
Επιθυμία μου είναι επίσης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π να ορίζεται με τις διαδικασίες που ορίζονται οι αρχηγοί της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, δηλαδή μέσα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, από το ΚΥΣΕΑ. Επιθυμία μου είναι ο οργανωτικός νόμος ο οποίος διέπει την Ε.Υ.Π. να εκσυγχρονιστεί και να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που η ίδια η εποχή επιτάσσει και επιβάλλει.».

Επισυνάπτονται οι ομιλίες του κ. Υπουργού, καθώς και του νέου και του απερχόμενου Διοικητή της Ε.Υ.Π..

   

  

   

Φωτογραφίες και ομιλίες από την τελετή υπάρχουν και στη ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Την τελετή κάλυψε τηλεοπτικά η Ε.Ρ.Τ., η οποία θα διαθέσει εικόνα και ήχο σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                            e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

omilia_apostolidi.pdf
omilia_KORANTH.pdf
photo1.JPG
photo10.JPG
photo2.JPG
photo3.JPG
photo4.JPG
photo5.JPG
photo6.JPG
photo7.JPG
photo8.JPG
photo9.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις