Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200416-11-04: Παρουσίαση σχεδίου αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας

16-11-04: Παρουσίαση σχεδίου αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  16/11/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης παρουσίασε σήμερα (16-11-04), στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σχέδιο αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος  κ. Γεώργιος Αγγελάκος.

Αναφερόμενος ο κ. Υπουργός στην αναδιάρθρωση Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε: «Γνωρίζετε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε ορισμένα θεσμικά μέτρα. Έχουμε ήδη πει ότι για μας το 2005 θα είναι έτος αφενός της επίλυσης των ζητημάτων του προσωπικού στο βαθμό που αυτά μπορούν να επιλυθούν και αφετέρου έτος θεσμικών παρεμβάσεων, με την έννοια ότι υπάρχει μία σειρά θεσμικών ζητημάτων τα οποία διευθετούμενα διευκολύνουν την ανάπτυξη των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, ούτως ώστε να υπάρχει αρτιότερος σχεδιασμός και συνεπώς καλύτερο αποτέλεσμα, είτε αυτό αφορά την Αστυνομία, είτε αυτό αφορά την Πυροσβεστική -διότι θα υπάρξουν αργότερα υπηρεσιακές ανακοινώσεις για την Πυροσβεστική.
Υπάρχει μία σειρά από ζητήματα τα οποία έχουμε προσεγγίσει. Κάποια από αυτά έχουν ένα βαθμό ωριμότητας άμεσο, κάποια δεν έχουν φτάσει στο σημείο της ανακοίνωσης και κάποια άλλα είναι σε επίπεδο συνολικότερου σχεδιασμού, ούτως ώστε να υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του α` εξαμήνου του 2005. Με λίγα λόγια έχουμε χαρακτηρίσει και ισχύει ότι το έτος 2005, θα είναι έτος θεσμικών παρεμβάσεων και διευθέτησης διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τη βελτίωση των συνθηκών του προσωπικού.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, γνωρίζεται ότι εδώ και καιρό ασχολούμαστε με την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών προσδιορίζεται σε διαφορετικά επίπεδα. Το μείζον κομμάτι αφορά την προσέγγιση του επιτελείου, την προσέγγιση δηλαδή του κεντρικού μηχανισμού, το επόμενο κομμάτι είναι η προσέγγιση με βάση την Περιφέρεια, το Νομό, το οργανόγραμμα, την οργανική δύναμη. Τα ζητήματα αυτά είναι σε εξέλιξη σήμερα, όμως αυτό που θέλω να συζητήσουμε είναι η προσέγγιση της αναδιάρθρωσης από πλευράς κεντρικού σχεδιασμού, που στη συνέχεια καθετοποιημένα μπορεί κατ` αναλογία να εφαρμοστεί εκεί όπου μπορεί να ιδωθεί ότι πράγματι μπορεί να υπάρξει.»

Στη συνέχεια, ο κ. Βουλγαράκης ανακοίνωσε τις ακόλουθες διαρθρωτικές αλλαγές, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών του Σώματος και συγκεκριμένα:

  • Την ίδρυση Υπηρεσιών Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων,
  • Τη σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Επισήμων,
  • Την ίδρυση Διευθύνσεων Αλλοδαπών στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,
  • Την ίδρυση Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων Αττικής,
  • Την ίδρυση Υποδιευθύνσεων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γ.Α.Δ.Α. και
  • Τη σύσταση Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σχετικά με τα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει της 31ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η εκδήλωση του Πολυτεχνείου είναι μια εκδήλωση η οποία πρέπει να ενώνει και να τιμά την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να μη δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε αυτή την ευταξία στην πόλη.»

 

   
                                                                                Φωτογράφος Α.Π.Ε. : Αλέξανδρος Βλάχος

Φωτογραφίες βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (
www.ana.gr)

Για να δείτε τη παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης από τον κ. Υπουργό, κατεβάστε τα παρακάτω αρχεία. 

Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ. : 210 6977505
                                            Fax : 210 6929764
                                         e-mail : 
elasgrty@mopo.gr

 

SERVICES_HELL_POLICE.doc

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις