Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200416-09-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας

16-09-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16/9/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα (16-9-04), στις 10:00 ώρα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, κ.Καstriot Islami. 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ.Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, o Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των  Υπουργείων των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων:

  • επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η βούληση περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης όπλων και εκρηκτικών καθώς και της παράνομης εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων και
  • δόθηκαν συγχαρητήρια εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί έκαναν δηλώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Υπουργό, στην οποία συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών. Έχουμε όπως ξέρετε καθιερώσει μία πάρα πολύ καλή και παραγωγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, σε όλα τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος είτε αυτά λέγονται έλεγχος των συνόρων, είτε λέγονται μορφή εγκληματικότητας η οποία  αφορά  και τις δύο χώρες, είτε οτιδήποτε άλλο. Υπήρχε μία  πολύ καλή συνεργασία στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θέλουμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή και με βάση την πολύ καλή εμπειρία  που αποκτήθηκε αυτή την περίοδο. Υπήρξε μία περίοδος που αυτό το πολύ καλό κλίμα παραλίγο να αμφισβητηθεί, εξαιτίας του  αγώνα ο οποίος  είχε γίνει. Θέλουμε να προστατεύσουμε την καλή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Πραγματικά μπορούμε να δουλέψουμε μαζί στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στην αντιμετώπιση των μεγάλων κωλυμάτων που αντιμετωπίζουνε οι δύο χώρες και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Η συνεργασία μας θα προχωρήσει σε όλους τους τομείς με βάση τον σεβασμό που έχουμε ο ένας προς τον άλλο, σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Kastriot Islami, δήλωσε:«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και μάλιστα χαρούμενος που την πρώτη συνάντηση την είχα με τον Υπουργό τον κ. Βουλγαράκη. Τον ευχαριστούμε για την πολύ καλή οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα έδειξε μία  πολύ καλή εικόνα  όσον αφορά την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας και όλων των λαθρεμπορίων. Οι δύο κυβερνήσεις μας όμως είχαν μία πολύ καλή συνεργασία και πολύ καλά δείγματα και όσον αφορά την πολύ καλή διαχείριση του ελέγχου των συνόρων μας. Θέλω να επαναεπιβεβαιώσω τις πολύ καλές σχέσεις που η Ελλάδα έχει  με την Αλβανία  και την έννοια της  συνεργασίας  ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις μας σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και το αρκετά καλό κλίμα της φιλίας που πραγματοποιείται μέσω και δύο άλλων γεφυρών των Ελλήνων της Αλβανίας αλλά και των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Ζητήσαμε και επιδείξαμε τίμια ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας είναι το συμφέρον των δύο χωρών. Υπήρχαν γεγονότα ξεχωριστά γεγονότα που δεν μπορούν να ανακόψουν το πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο λαούς μας. Να ξέρετε να είστε βέβαιοι πως εμείς πολύ φρόνιμα θα παλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα ανακύψουν σε αυτή την κατεύθυνση. Οι δύο Υπουργοί μας έχουν συγκροτήσει ένα υπόδειγμα το οποίο θα αποτελέσει υπόδειγμα και για τις υπόλοιπες χώρες της ευρύτερης περιοχής της  Βαλκανικής ώστε να εγγυηθούμε για την ελεύθερη και νόμιμη διακίνηση των Αλβανών. Καθετί άλλο είναι αναληθές».

   
Φωτογραφίες της συνάντησης υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ. :   210 6977505
                                          Fax  :   210 6929764
                                       e-mail  :   elasgrty@mopo.gr

 

YPE1.JPG
YPE2.JPG
YPE3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις