Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200416-09-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

16-09-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16/9/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα (16-9-04), στις 12:30 ώρα, με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και συγκεκριμένα με:

  • τον κ. Αθανάσιο Βίγλα, πρόεδρο,
  • τον κ. Ηλία Μάρκο, αντιπρόεδρο και
  • την κα. Αθανασία Τζαμουράνη, μέλος του συλλόγου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ.Φώτιος Νασιάκος, καθώς και  υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:«Είχαμε μία πολύ χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση στην οποία συζητήσαμε τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα άτομο το οποίο έχει προβλήματα πρόσβασης στην πόλη. Συζητήσαμε διάφορα πρακτικά ζητήματα και κυρίως καταλήξαμε στο να συσταθεί μία κοινή επιτροπή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική με το Σύλλογο, η οποία να καταλήξει σε μία χάρτα κοινωνικής προστασίας στο βαθμό που μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις σαν Υπουργείο να βοηθήσουμε στην επίλυση κάποιων πρακτικών αλλά απελπιστικά επιτακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Ενεργοποιούμε καταρχήν μια σειρά από άμεσους μηχανισμούς, όπως η προτεραιότητα στις κλήσεις προς την Αμεση Δράση,  μηνύματα  SMS, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e- mail) κλπ. Ενεργοποιούμε ένα μηχανισμό ο οποίος θα επιτρέψει στους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν προσπέλαση σε κρίσιμα σημεία να μπορούν να αποκτήσουν, με την αστυνόμευση και την τροχαία.
Παρόλα αυτά αποδίδουμε εξαιρετικό ενδιαφέρον σε αυτή την επιτροπή, διότι νομίζω ότι θα υπάρξουν συμπεράσματα, με την ενσωμάτωση της διεθνούς εμπειρίας, με τις εξαιρετικές προτάσεις τις οποίες έχουν επεξεργαστεί στο σύλλογό τους – οι οποίοι γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα τα υπαρκτά προβλήματα – αλλά και φυσικά με την βεβαιωμένη δική μας θέληση να βοηθήσουμε στην επίλυση των ζητημάτων.
 Θέλω ακόμα να πω ότι αυτές τις μέρες αύριο μεθαύριο ξεκινάει ένα πολύ σπουδαίο γεγονός η Παραολυμπιάδα και είναι μία  πολύ σημαντική διοργάνωση που γίνεται σε συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες πρέπει να συμμετέχουν, να παρακολουθήσουνε από κοντά τους Αγώνες της Παραολυμπιάδας και από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι η συνεισφορά των πολιτών στην υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική. Ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών όπως τη ζητήσαμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες διότι υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν και αυτά περιβάλουν μέσα και την προσωπική συμβολή των πολιτών.
 Θέλω λοιπόν να ζητήσω για άλλη μια φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία  ενδεχομένως πολλοί συμπολίτες μας να υποβληθούν, αλλά από την άλλη πλευρά θέλω να τους ευχαριστήσω προκαταβολικά για την πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε  και την πολύ καλή διάθεση που έχουν οι συμπολίτες μας να  συνεισφέρουν και αυτοί στην επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή και των Παραολυμπιακών Αγώνων».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, κ.Αθανάσιος Βίγλας δήλωσε:«Εμείς, ως σύλλογος παραπληγικών χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που πήρε ο Υπουργός να μας καλέσει σήμερα στο γραφείο του για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και ιδιαίτερα  τα προβλήματα πρόσβασης. Είδαμε στην πράξη από την πρώτη μας συνάντηση να ανακοινώνει ο κ. Υπουργός αυτή την επιτροπή στην οποία θα συμβάλλουμε και εμείς  για διάφορα θέματα που χρονίζουν -να το πω αυτό- και παρακαλέσαμε τον Υπουργό το ενδιαφέρον αυτό να μην εστιάζεται μόνο σε μεγάλα γεγονότα , ημέρες και έτη που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, να παραμένει επί 365 μέρες κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια ευπαθής ομάδα της κοινωνίας μας, η οποία αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα. Γι` αυτό χρειαζόμαστε όχι μόνο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και τα υπόλοιπα Υπουργεία γιατί είναι συνολική η ευθύνη, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί και για αυτό τον λόγο ευχαριστούμε τον Υπουργό που μας κάλεσε σήμερα στο γραφείο του και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία τέτοια συνεργασία ώστε πολύ σύντομα να έχουμε και αποτελέσματα πολύ θετικά».

  
 
Φωτογραφίες της συνάντησης υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (
www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ. :  210 6977505
                                         Fax  :   210 6929764
                                      e-mail  :  
elasgrty@mopo.gr

 

PARA1.JPG
PARA2.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις