Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200414-10-2004: Ο Αραβικός Σύνδεσμος παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

14-10-2004: Ο Αραβικός Σύνδεσμος παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Αθήνα, 14/10/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης παρέστη σήμερα   (14-10-2004)  σε γεύμα εργασίας, που παρετέθη προς τιμήν του στην οικία του  Προεδρεύοντα του Αραβικού Συνδέσμου, Πρέσβη του Λιβάνου, κ. William Habib.

Στο γεύμα συμμετείχαν οι Πρέσβεις των Χωρών του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Διευθυντής της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μακρής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Μετά το πέρας του γεύματος, ο Προεδρεύων του Αραβικού Συνδέσμου και Πρέσβης του Λιβάνου, κ.William Habib, δήλωσε:

«Δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ τι θα συνέβαινε εάν κάποιοι πραγματοποιούσαν τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια ενός, παγκόσμιας εμβέλειας, γεγονότος όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Ευτυχώς καμιά τρομοκρατική πράξη δε πραγματοποιήθηκε, εάν όμως συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα βρισκόμασταν μπροστά σε ένα καταστροφικό γεγονός, θα βρισκόμασταν μπροστά σε εκατοντάδες αθώα θύματα, εκεί, στον τόπο της τραγωδίας. Ανάμεσα τους πιθανόν να υπήρχαν και δύο ακόμη αθώα θύματα.
Το ένα από αυτά ενδεχομένως να ήσασταν εσείς Εξοχότατε, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι ασφαλείς και να έχουν τεράστια επιτυχία, παρά την πολυπλοκότητα της διεθνούς κατάστασης. Το δεύτερο αθώο θύμα θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε Aραβας πολίτης. ο οποίος, στις μέρες μας, θεωρείται σχεδόν πάντα ύποπτος για ενδεχόμενη συμμετοχή σε οποιαδήποτε τρομοκρατική πράξη.
Τώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία, τα εν δυνάμει αθώα θύματα καλούνται να ονειρευτούν ένα καλύτερο κόσμο στον οποίο θα βασιλεύει η ειρήνη και η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η δημοκρατία και στον οποίο, οι αθώοι δεν πρόκειται ποτέ πια να είναι τα θύματα, τα οποία πληρώνουν τα λάθη των υπολοίπων. Στο ίδιο πνεύμα, και καθώς βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη του Ραμαζανίου, ένα μήνα ανεκτικότητας και ευλογίας δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τους συναδέλφους μου και τη Μουσουλμανική Κοινότητα στην Αθήνα, για αυτή τη ιερή ευκαιρία ο Θεός να τους ευλογεί και να τους ανταμείψει για τη νηστεία.
Σε ό, τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιτρέψατε μου, Εξοχότατε, να συγχαρώ τη χώρα σας την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόκληση και να συγχαρώ για την εκπληκτική δουλειά που εσείς και οι συνεργάτες σας κάνατε.
Λένε ότι το μέγεθος μιας χώρας δεν μετριέται ούτε σε τετραγωνικά μέτρα ούτε από το πληθυσμό, η τη σημασία των φυσικών πόρων της αλλά από τα κατορθώματα των κατοίκων της και την αξία των Αρχών της.
Η Ελλάδα υπήρξε ένα καλό παράδειγμα . Από μένα αλλά και εκ μέρους των συναδέλφων Αράβων Πρέσβεων και του επικεφαλής των διαπιστευμένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα θα ήθελα με υπερηφάνεια να φωνάξω ΜΠΡΑΒΟ!!!».

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε:

«Ευχαριστώ για τα θερμά λόγια και όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι κάτι που το είχαμε αποφασίσει την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε μεταξύ μας. Τότε είχαμε δώσει μια υπόσχεση, είχαμε πει δηλαδή ότι αν το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, τότε θα ξανά συναντιόμασταν για να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια που μας προσφέρατε  την κατάλληλη στιγμή, και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

Πολλοί άνθρωποι μας βοήθησαν, πολλοί άνθρωποι από πολλές χώρες μας παρείχαν υποστήριξη, όμως εκτιμώ βαθύτατα τη βοήθεια σας κύριε Πρέσβη, διότι μας προσφέρατε την κατάλληλη βοήθεια στην κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να γνωρίζετε όλοι ότι εκτιμούμε πάρα πολύ.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ. Έχουμε την αίσθηση ότι τη στιγμή που χρειαστήκαμε οι κατάλληλοι άνθρωποι μας είπαν τα κατάλληλα λόγια.

Είχαμε επίσης μια εποικοδομητική συνεργασία και επειδή οι συνεργασίες δεν τελειώνουν ποτέ, η συγκεκριμένη αποτέλεσε το κατώφλι το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να τη διευρύνουμε. Αυτή η πολύ καλή δουλειά που κάναμε όλοι μας είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Έχω ένα πολύ μικρό δώρο να δώσω σε όλους σας το οποίο θα συμβολίζει τη συνεργασία και τη δουλειά που κάναμε τόσο καιρό και η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον.».

  

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax :  210 6929764
                                           e-mail  : elasgrty@mopo.gr

 

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις