Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200413-10-2004: Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2004

13-10-2004: Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2004

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13-10-04

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη, στην οποία έγινε αποτίμηση του Σχεδιασμού και της εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2004.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Παύλος Αποστολίδης. Επίσης παρευρέθησαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,  Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Ν. Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Σύρρος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), Υποστράτηγος κ. Σωτήριος Τσενές.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: « Η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρξε  για τη χώρα πάρα πολύ θετική. Νομίζω ότι η Ελλάδα σήμερα έχει τη δυνατότητα να υπερηφανευθεί ότι έκανε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ και πιστεύω ότι αυτή η περίοδος ήταν μία περίοδος διαπαιδαγώγησης για μας, για την Αστυνομία, για το στρατό, για τους πολίτες για την Ελλάδα συνολικά. Και αυτή η περίοδος έκλεισε πραγματικά έτσι όπως εμείς τη φανταζόμασταν, με το καλύτερο δυνατό τρόπο, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ».

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της αποτίμησης από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γεώργιο Αγγελάκο και το Διοικητή της Ε.Υ.Π. κ Παύλο Αποστολίδη, ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε: « Με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων συμπληρώνω 6 έτη ως Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Θεωρώ ότι ολοκλήρωσα ένα κύκλο σε αυτή τη θέση και γι΄ αυτό έχω ζητήσει από τον Υπουργό, με τον οποίο η συνεργασία μου ήταν άψογη, να με απαλλάξει από τα καθήκοντα μου και να φροντίσει για το διορισμό νέου Διοικητή, ο οποίος θα έχει και ένα χρονικό   ορίζοντα που θα του επιτρέψει να προγραμματίσει και να πάει την Ε.Υ.Π. μπροστά σαν μια σύγχρονη και αποτελεσματική Υπηρεσία Πληροφοριών ».  

Ο κ. Υπουργός παρεμβαίνοντας σχετικά με την αποχώρηση του Διοικητού της Ε.Υ.Π. κ. Παύλου Αποστολίδη, δήλωσε: « Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ τον   κ. Πρέσβη γιατί πραγματικά η συνεργασία μας ήταν άψογη και πάρα πολύ αποδοτική. Θέλω να πω ότι πραγματικά αυτή η πορεία την οποία περάσαμε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αλλά και με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ήταν μια πορεία στην οποία βρήκα συμπαραστάτες αρκετούς ανθρώπους ένας εκ των οποίων ήταν ο κ. Αποστολίδης. Θέλω λοιπόν δημόσια να ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία. Πιστεύω ότι ο κ. Αποστολίδης μπορεί να προσφέρει ακόμα στο δημόσιο βίο πολλά πράγματα, φαντάζομαι η εμπειρία του θα αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς του Δημοσίου, η πρόταση μας είναι αυτή τουλάχιστον ».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι νέος Διοικητής της Ε.Υ.Π., αναλαμβάνει ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στην ίδρυση της Υπηρεσίας Αστυνομίας Υπαίθρου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: « έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την επανίδρυση της Υπηρεσίας της Αστυνομίας Υπαίθρου, φύλαξης της υπαίθρου, της παλιάς όπως είχαμε συνηθίσει να λέμε Αγροφυλακής, που δε θα λέγεται έτσι σήμερα. Ήδη επιτροπή στην οποία μετέχουν πάρα πολλά Υπουργεία λαμβάνει υπόψη της μέσα και παραμέτρους όπως περιβαλλοντικές παράμετροι και άλλες, τις οποίες στο παρελθόν δεν είχαμε λάβει υπόψη μας γιατί ήταν άλλα τα δεδομένα. Νομίζω ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα αυτό».

Τέλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε την ίδρυση Κέντρου Σχεδιασμού και Μελετών υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:« Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα Κέντρο Σχεδιασμού και Μελετών το οποίο θα ενσωματώσει όλη την εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από την προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ευθύνη του Κέντρου θα αναλάβει ο Στρατηγός ο                      κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα αναλάβει να οργανώσει το Κέντρο και να ενσωματώσει όλη αυτήν την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε και η οποία σήμερα λειτουργεί ως εξαγώγιμο κατά κάποιο τρόπο προϊόν».

   
 Φωτογραφίες ΑΠΕ/ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Bιογραφικό σημείωμα του νέου Διοικητή της Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννη Κοραντή. 

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 210-6924558
                                           Fax: 210-6929764
                                        E-mail: elasgrty@mopo.gr

 

PHOTO1.jpg
PHOTO2.jpg
PHOTO3.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις