Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Αύγουστος 200411-08-2004: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφάλειας και το «κλείδωμα» των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

11-08-2004: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ασφάλειας και το «κλείδωμα» των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  11/8/2004

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος Ασφάλειας (Sweep) και το «κλείδωμα» (lock down) των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από προσωπικό του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμμετοχή  Πυροτεχνουργών των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναρκαλιευτών του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (Τ.Ε.Ν.Ξ.) και βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) του Λιμενικού Σώματος. 

Μετά τη διαδικασία αυτή, οτιδήποτε εισέρχεται στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (πρόσωπα, οχήματα, αντικείμενα), υπόκειται στη διαδικασία ελέγχου πρόσβασης. Ο έλεγχος πρόσβασης διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό ασφάλειας με τη χρήση μαγνητικών πυλών, συσκευών Χ-Rays, φορητών ανιχνευτών μετάλλων, ειδικών κατόπτρων.

Παράλληλα χθες (10 Αυγούστου) ολοκληρώθηκε η περίοδος επιχειρησιακής προσαρμογής, της τελικής δοκιμασίας και εφαρμογής των Σχεδίων και μέτρων Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2004.

Ήδη τα μέτρα Ολυμπιακής Ασφάλειας που προβλέπει ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός καλύπτει στο σύνολό του τα θέματα ασφάλειας Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, χώρων υποδοχής και διαμονής, ρύθμισης κυκλοφορίας και ασφάλειας μεταφορών, προστασίας των μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας και των επισήμων. Επίσης, καλύπτει θέματα ασφάλειας αστικής περιοχής των Ολυμπιακών Πόλεων, προστασίας ζωτικών για τους Αγώνες Εγκαταστάσεων και Υποδομών, ασφάλειας Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, πολιτιστικές εκδηλώσεις και γενικά το σύνολο της επικράτειας  κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σημείωση: Μαγνητοσκοπημένο υλικό διάρκειας 17 λεπτών από τη διαδικασία ελέγχου ασφάλειας και «κλειδώματος» των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Παλαιού Φαλήρου και του Παναθηναϊκού Σταδίου, καθώς και της διαδικασίας ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στο Ολυμπιακό Χωριό, θα διατεθεί με οπτική ίνα κατά τις ώρες 13:00 και 13:20 από το Γραφείο Τύπου/Υ.Δ.Τ.

Cd  με φωτογραφίες διατίθεται από το Γραφείο Τύπου/Υ.Δ.Τ.

Επίσης, φωτογραφίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                                    e-mail :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις