Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200409-07-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον ομόλογό του Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας

09-07-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον ομόλογό του Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, συναντήθηκε χθες (8-7-04) και 18:00 ώρα Ελλάδος, με τον ομόλογό του Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, κ. Otto Schilly, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Τασιόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Υπουργείων.

Παρέστη επίσης ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο, κ. Δημήτριος Κυπραίος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία διήρκησε μία περίπου ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Schilly δήλωσε: Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Βουλγαράκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Ο κ. Βουλγαράκης προέβη σε μία σφαιρική ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να πεισθούμε ότι έχει ληφθεί κάθε δυνατή πρόνοια για την ασφάλεια τόσο των αθλητών, όσο και των επισκεπτών.
Ευχαρίστησα τον κ. Βουλγαράκη και χάρηκα για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την καλή συνεργασία με τη Γερμανία. Και, φυσικά, δεν παρέλειψα να συγχαρώ τον ομόλογό μου για την φανταστική επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, ενώ επισήμανα ότι, αναμφισβήτητα, το κλίμα στην Αθήνα, με αυτό τον τρόπο, βελτιώνεται και η ευχάριστη προσμονή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ενισχύεται.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: Ο Έλληνας συνάδελφός μου προσφέρθηκε να θέσει στη διάθεσή μας όλη τη συσσωρευμένη εμπειρία των ειδικών από την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Είπα στον κ. Βουλγαράκη ότι με μεγάλη ευχαρίστηση θα καλέσουμε και Έλληνες ειδικούς να συμμετάσχουν στην επόμενη διεθνή συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο Βερολίνο.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης δήλωσε: Είχαμε μία πάρα πολύ καλή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Υπουργό, στον οποίο είχα την ευκαιρία να εξηγήσω όλο το πλέγμα των μέτρων της Ολυμπιακής ασφάλειας και προετοιμασίας, μια και σε λίγο θα έχει αρχίσει να αποδίδει το μεγαλύτερο σχέδιο το οποίο έχουμε μέχρι τώρα προετοιμάσει.
Είχα επίσης τη δυνατότητα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που έχει προσφέρει η χώρα του και σε επίπεδο συμβουλών αλλά και σε επίπεδο συνεργασίας. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει αυτή τη συνεργασία και φυσικά είχα τη δυνατότητα να του κάνω ευρύτερη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Συμφωνήσαμε επίσης ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και για το Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα του 2006, επί του οποίου μπορούμε να βοηθήσουμε με βάση την εμπειρία την οποία έχουμε αποκτήσει όλο αυτό τον καιρό.
Θέλω λοιπόν να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συζήτηση την οποία είχαμε. Μία συζήτηση εξαιρετικά καλή, εξαιρετικά ζεστή και εξαιρετικά παραγωγική.

 

Φωτογραφίες από τη συνάντηση, υπάρχουν στην ιστοσελίδα
του Υ.Δ.Τ. (www.ydt.gr)

Τη συνάντηση κάλυψε τηλεοπτικά η Ε.Ρ.Τ. η οποία θα διαθέσει δωρεάν εικόνα και ήχο σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις