Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200408-09-2004: Πραγματοποιήθηκε η Σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας

08-09-2004: Πραγματοποιήθηκε η Σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8/9/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης η πέμπτη κατά σειρά σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.Ο.Α).

Για πρώτη φορά, στη συνεδρίαση του ΣΥ.Σ.Ο.Α. παρευρέθη ο Πρωθυπουργός,  κ. Κώστας Καραμανλής.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΣΥ.Σ.Ο.Α Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Πέτρος Μολυβιάτης, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Σιούφας, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, κ. Σπύρος Καπράλος.

Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ο Διευθυντής Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων του ΓΕ.Ε.Θ.Α., Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στο Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004», κ. Μάρτον Σίμιτσεκ, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Εισαγγελέας κ. Δημήτριος Ασπρογέρακας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΣΥ.Σ.Ο.Α., ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης,  κ. Γιώργος Βουλγαράκης μεταξύ άλλων δήλωσε:« Είχαμε σήμερα την πέμπτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας, η οποία ήταν απολογιστική όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενημερωτική όσον αφορά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής, παρίστατο όπως γνωρίζετε και ο Πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας για την άψογη διοργάνωση των μέτρων ασφάλειας, αλλά και γενικότερα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι το οποίο ομολογείται σήμερα και από όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι είχαμε ζήσει μια περίοδο πολύ μεγάλης έντασης και πολύ μεγάλης πίεσης κυρίως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Να πω ότι σε λίγο ξεκινάνε οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, ένα σημαντικό γεγονός το οποίο έχει έναν πολύ αυξημένο δείκτη ευαισθησίας. Και θα ήθελα να παρακαλέσω για άλλη μια φορά τους πολίτες να συμμετέχουν στην υπόθεση αυτή και να μας βοηθήσουν όπως βοήθησαν είναι αλήθεια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί είναι γνωστό ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας κρίνεται ανάμεσα στα άλλα και από το πώς συμπεριφέρεται και πώς αντιμετωπίζει άτομα με αναπηρία. Θέλω λοιπόν να παρακαλέσω τους πολίτες να δείξουν περισσότερη ευαισθησία όσον αφορά στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Να παρακαλέσω επίσης όλους να δείξουν ευαισθησία όσον αφορά τις προτεραιότητες στις ουρές ή στις σειρές των μέσων μεταφοράς στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ειδικές κινητικές αναπηρίες ή άλλο πρόβλημα, το οποίο δεν τους επιτρέπει να έχουν την άμεση προσβασιμότητα που θα είχαν διαφορετικά.
Να παρακαλέσω λοιπόν όλους να είναι αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, στην οποία επίσης τα μέτρα ασφάλειας θα είναι πάρα πολύ αυξημένα, αλλά το ίδιο διακριτικά όσο ήταν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα μέτρα  ασφάλειας για το σημερινό αγώνα ποδοσφαίρου της εθνικής Ελλάδος με τη εθνική Τουρκίας, ο κ. Υπουργός απάντησε: «Τα μέτρα ασφάλειας είναι αυξημένα κι ενισχυμένα. Θέλω να κάνω μια γενικότερη παρατήρηση για το θέμα αυτό. Θέλω να πω ότι όλες αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις είναι μια ευκαιρία για πανηγυρισμούς και μια ευκαιρία για χαρά και θα πρέπει μόνοι μας να προστατεύουμε αυτό το γιορτινό κλίμα και να δίνουμε με τη συμπεριφορά μας την αίσθηση ότι αυτό που γίνεται, γίνεται για ευχαρίστηση, γίνεται για χαρά. Είναι πολύ σημαντικό συνεπώς να συμμετέχουμε σ` αυτή την αθλητική διοργάνωση, όπως σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν στο μέλλον με κοσμιότητα και μέσα σε ένα κλίμα, το οποίο πραγματικά μπορεί να αποδώσει όλο αυτό που έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε στη διεθνή κοινότητα αυτούς τους τελευταίους μήνες.»

   

   

   

   
Φωτογραφίες του ΣΥ.Σ.Ο.Α. υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
                                          fax : 210 6929764
                                       e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

 

1_r.jpg
2073615.JPG
2073641.JPG
2074114.JPG
2074122.JPG
2074130.JPG
2074131.JPG
2074142.JPG
2074155.JPG
3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις