Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Αύγουστος 200406-08-2004: Πραγματοποιήθηκε η Σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας

06-08-2004: Πραγματοποιήθηκε η Σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/8/2004

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης η σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.Ο.Α), υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου  Βουλγαράκη.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Aμυνας, κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Σιούφας, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Aμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Φούρλας, ο Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, κ. Σπύρος Καπράλος.

Παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, ο Διευθυντής Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων του ΓΕ.Ε.Θ.Α., Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και η Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004», κ. Μάρτον Σίμιτσεκ, ο Εισαγγελέας κ. Δημήτριος Ασπρογέρακας.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΣΥ.Σ.Ο.Α., ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης,  κ. Γιώργος Βουλγαράκης μεταξύ άλλων δήλωσε:« Σήμερα, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, συνεδρίασε το Συντονιστικό Συμβούλιο Ολυμπιακής Ασφάλειας με την παρουσία όλων των Υπουργών, της Προέδρου του 2004 και της Δημάρχου Αθηναίων. Έγινε μία εκτίμηση συνολικά της  προετοιμασίας που έχουμε κάνει, μία αξιολόγηση των εκκρεμοτήτων εάν υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες και μία τελευταία εκτίμηση το πώς είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας ενόψει του γεγονότος ότι σε λίγο ξεκινάνε και επισήμως. Η εκτίμηση είναι ότι όλα έχουν εξελιχθεί όπως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το σύνολο των δράσεων σε όλα τα Υπουργεία και είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το συντονισμό και την διακλαδικότητα και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η ακριβής περιγραφή Υπουργείο ανά Υπουργείο του έργου ασφάλειας αλλά και των διορθωτικών παρεμβάσεων που έπρεπε να γίνουν, κλείνει πάρα πολύ θετικά. Θέλω λοιπόν να πω ότι από πλευράς ασφάλειας έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να γίνουν στην Ελλάδα ασφαλείς και πάρα πολύ καλοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Ένα από τα ζητήματα τα οποία θέσαμε και στα οποία λήφθηκε επίσης απόφαση είναι οι Ολυμπιακές λωρίδες οι οποίες χρησιμοποιούνται. Θα πρέπει η χρήση των λωρίδων αυτών να τηρεί τους κανόνες της κυκλοφορίας, δηλαδή θα πρέπει αυτοί που μπαίνουν στον Ολυμπιακό δακτύλιο, διότι έχουν τη διαπίστευση να μπουν, να τηρούν το όριο ταχύτητας διότι διαφορετικά οι δυνάμεις ασφαλείας θα καταφύγουν στην εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, δήλωσε:« Εγώ θέλω να πω ότι σε αυτούς τους μήνες έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη συνάντησή μας εδώ είχε διαρκέσει πάνω από δυόμιση ώρες σήμερα χρειάστηκε μόλις μία ώρα. Έχουν λυθεί πάρα πολλά προβλήματα με συνεργασία όλων των Υπουργείων, με συνεργασία με τον Αθήνα 2004 και τον Δήμο Αθηναίων. Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά όλους τους Έλληνες πολίτες και ειδικά τους Αθηναίους πολίτες οι οποίοι βοηθούν με πολύ δραστικό τρόπο στην τήρηση των κανόνων αυτών που είμαι και εγώ βέβαιος ότι θα βοηθήσουν, θα οδηγήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Με την σειρά μου να ευχαριστήσω και τους δημοσιογράφους όλους εσάς, τα Μέσα Ενημέρωσης τα ελληνικά, τα οποία νομίζω ότι έχουνε παίξει ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στην προβολή των θεμάτων εκείνων για την ενημέρωση του Έλληνα πολίτη, των Αθηναίων πολιτών, που ιδιαίτερα αυτό τον καιρό, βλέπουν όλα αυτά τα μέτρα να αναπτύσσονται και να ζητήσω την περεταίρω βοήθειά σας μέχρι και το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων».

   
Φωτογραφίες του ΣΥ.Σ.Ο.Α. υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
                                          fax : 210 6929764
                                      e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

photo1.JPG
photo2.JPG
photo3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις