Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Αύγουστος 200405-08-2004: Ενημέρωση των Πρέσβεων των Χωρών του Αραβικού Συνδέσμου στην Ελλάδα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

05-08-2004: Ενημέρωση των Πρέσβεων των Χωρών του Αραβικού Συνδέσμου στην Ελλάδα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/8/2004

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης παρέθεσε σήμερα, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γεύμα εργασίας στους Πρέσβεις των Χωρών του Αραβικού Συνδέσμου στην Ελλάδα.

Στο γεύμα συμμετείχαν οι Πρέσβεις των Χωρών:

Λιβάνου, κ.William Habib,
Μαρόκου, κ. Mohamed Lotfi Aouad,
Αλγερίας, κ. Abdelhamid Semichi,
Αιγύπτου, κα. Magda Moustafa Kamal Shahin,
Ιορδανίας, κ. Atef Halasa,
Συρίας, κα. Souad Al Ayoubi,
Κουβέιτ, κ. Monser Badr Al Eisa,
ο Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης, κ. Marwan Abdel Hamid,

οι Επιτετραμμένοι των Χωρών:

Ιράκ, κ. Ahmed Ibrahim,
Λιβύης, κ. Taher Ettoumi,
Τυνησίας, κ. Abdalmajid Ferchichi, καθώς και
ο Σύμβουλος Β´ της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, κ. Faleh Al Ryhaily.

Συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, o Διευθυντής της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Παναγιώτης Μακρής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι Πρέσβεις ενημερώθηκαν για θέματα Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης,κ. Βουλγαράκης, δήλωσε:

«Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια εκτενή ενημέρωση μέσα από ένα γεύμα εργασίας στους Πρέσβεις του Συνδέσμου των Αραβικών Χωρών. Είχαμε τη δυνατότητα επίσης να εξηγήσουμε το σύνολο των μέτρων που έχουμε πάρει και να συζητήσουμε εκτενώς το τι ακριβώς έχει γίνει και όλες τις προετοιμασίες που έχουμε κάνει. Είχαμε μια πολύ ευχάριστη και φιλική συζήτηση γιατί ξέρετε μας ενώνει ο πολιτισμός, μας ενώνει ο χώρος, μας ενώνει η γεωγραφία, μας ενώνει η αντίληψη για τη ζωή. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξή τους, ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά τους λόγια, ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά τους αισθήματα για τη χώρα μας και ευχαριστώ πάρα πολύ επίσης για την ενεργή συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε. Θέλω να τους εκφράσω εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και να τους υποσχεθώ ότι αυτή η συνεργασία είναι μια βαθιά συνεργασία η οποία θα αφορά όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον».

Ο Προεδρεύων του Αραβικού Συνδέσμου και Πρέσβης του Λιβάνου, κ. William Habib, δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό κ. Βουλγαράκη για αυτό το γεύμα εργασίας εξ ονόματος όλων των Αράβων Πρέσβεων στην Αθήνα. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ιστορική σχέση, σχέση φιλίας, ανάμεσα στις αραβικές χώρες με την Ελλάδα, από αρχαιοτάτων χρόνων και αισθανόμαστε σαν Αραβες πως έχουμε απόλυτη εμπλοκή στην επιτυχία αυτής της Ολυμπιάδας που πρόκειται να διοργανωθεί εδώ στην Αθήνα. Αυτή η επιτυχία μας αφορά πάρα πολύ για τους εξής τρεις λόγους:
Διότι αισθανόμαστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι έναντι της Ελλάδας για τις πολύ υποστηρικτικές θέσεις τις οποίες έχει λάβει επανειλημμένως έναντι όλων των αραβικών θεμάτων και ιδιαίτερα του πρώτου θέματος του Παλαιστινιακού και διότι αυτή η μεγάλη χώρα με τον πολιτισμό της, αλλά η μικρή λόγω γεωγραφικής έκτασης και δυνατοτήτων, θα πραγματοποιήσει με τη βοήθεια του Θεού μία επιτυχία περίλαμπρη που θα ισοδυναμεί με τις επιτυχίες πολύ μεγάλων χωρών που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες και που είχαν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Ένας τελευταίος λόγος είναι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην περιοχή της Μεσογείου που είναι η περιοχή στην οποία γεννήθηκαν. Η συνεργασία μας με την Ελλάδα υπήρχε, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στο μέλλον σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα αισθανόμαστε περισσότερο σίγουροι σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την οργάνωση όχι μόνο των αρχηγών, των αποστολών, των αθλητών, αλλά και όλων. Εύχομαι συγχαρητήρια προκαταβολικά για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν φοβάται ότι θα συμβεί κάτι στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Habib υπογράμμισε:

«Δε νομίζω ότι θα συμβεί κάτι. Αλλά αν συμβεί τότε θα προέρχεται από εχθρούς των Αραβικών Χωρών και της Ελλάδας. Γιατί η Ελλάδα και οι Αραβικές Χώρες συνδέονται στενά».

   

Φωτογραφίες του γεύματος υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505 
                                          fax : 210 6929764
                                      e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

photo1.jpg
photo2.jpg
photo3.jpg
photo4.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις