Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 20046-2-2004: "ΜΠΛΕ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2004", Τριήμερη διακλαδική άσκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας

6-2-2004: “ΜΠΛΕ ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2004”, Τριήμερη διακλαδική άσκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριοι τόποι διεξαγωγής είναι οι περιοχές Πειραιά και Π. Φώκαιας Αττικής, ενώ τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Πρόκειται για την έκτη άσκηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ευρείας κλίμακας, πολύωρης διάρκειας, βασισμένη σε σύνθετο σενάριο με αλληλουχία επεισοδίων, με σκοπό την ενεργοποίηση και ανταπόκριση σε περιστατικά Χημικής, Βιολογικής, Ραδιολογικής και Πυρηνικής απειλής (Χ.Β.Ρ.Π.).

Στην άσκηση συμμετέχει προσωπικό των κύριων Φορέων Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα, Ε.Υ.Π.), των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στελέχη της Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004», της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.). Επίσης, συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Επικοινωνιών και Μεταφορών, Υγείας και Πρόνοιας, Ανάπτυξης, καθώς και στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (Κ.Ε.Ε.Λ.), του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.).

Επιπλέον, στην άσκηση συμμετέχουν συμβουλευτικά εκπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου και ως παρατηρητές εκπρόσωποι των λοιπών χωρών της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Η.Π.Α., Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστραλία, Ισραήλ), αλλά και της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, καθώς και της Ολλανδίας. 

Στόχος της άσκησης, είναι να δοκιμαστούν τα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια, ο βαθμός ανταπόκρισης αλλά και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και Υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας, των λειτουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων και της Πολιτικής Προστασίας, σε ανάλογα συμβάντα, μέσα από τη δημιουργία ενός προσομοιωμένου Ολυμπιακού Περιβάλλοντος εικονικών περιστατικών. Τα συμπεράσματα της άσκησης θα χρησιμεύσουν στην βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων του Προγράμματος Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, στο πλαίσιο του οποίου έχουν σχεδιαστεί μια σειρά ασκήσεων, που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ.: 210-6924558
                                            Fax: 210-6929764
                                         E-mail: elasgrty@mopo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει σήμερα, Παρασκευή 6-2-04, η τριήμερη διακλαδική άσκηση ετοιμότητας Ολυμπιακής Ασφάλειας, με την κωδική ονομασία «ΜΠΛΕ ΟΔΥΣΣΕΙΑ», την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.).

Αθήνα, 6-2-2004

Τελευταίες Αναρτήσεις