Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάρτιος 200431-03-2004 : Πραγματοποιήθηκε η σύγκληση του ΣΥ.Σ.Ο.Α. στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ....

31-03-2004 : Πραγματοποιήθηκε η σύγκληση του ΣΥ.Σ.Ο.Α. στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           

Αθήνα,  31/3/2004
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η δεύτερη σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.Ο.Α), υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου  Βουλγαράκη.
 
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής ʼμυνας,  κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο Υφυπουργός Εθνικής ʼμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Επικρατείας κ. Πάνος Λειβαδάς.
 
Συμμετείχε στο Συμβούλιο και η Δήμαρχος Αθηναίων κα. Ντόρα Μπακογιάννη.
Επίσης, παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος     κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Χρήστος Δελημιχάλης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Παύλος Αποστολίδης, ο Διευθυντής Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων του ΓΕ.Ε.Θ.Α., Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος  κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Από το Υπουργείο Εξωτερικών παρέστη ο Συντονιστής Ολυμπιακών Αγώνων, Σύμβουλος Πρεσβείας Α`  κ. Δημήτριος Πλατής.
 
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΣΥ.Σ.Ο.Α., ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε τα εξής: «Συνεδρίασε σήμερα για δεύτερη φορά το Συντονιστικό Συμβούλιο Ολυμπιακής Ασφάλειας, με κύριο θέμα τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων, τον έλεγχο των επικαλύψεων και φυσικά την εκκαθάριση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, τα οποία είχαν εδώ και καιρό συσσωρευτεί. Τέτοιες συνεδριάσεις θα υπάρξουν αρκετές στο μέλλον και οι συνεδριάσεις αυτές βοηθούν στο να επιταχύνονται οι διαδικασίες. Ο Σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας εξελίσσεται κανονικά. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι απ` όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και νομίζω ότι με την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα, θα είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει, πράγμα που σημαίνει για τον ελληνικό λαό ότι μπορούμε να διοργανώσουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 

210 6977505

Fax : 

210 6929764

   e-mail :

elasgrty@mopo.gr   

Τελευταίες Αναρτήσεις