Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούνιος 200429-06-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

29-06-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29/6/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα και ώρα 19:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία κράτησε πάνω από μία ώρα, ήταν η ενημέρωση του Προέδρου από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο κ. Υπουργός, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δήλωσε: «Ενημέρωσα αναλυτικά τον κ. Πρόεδρο  για την εξέλιξη των μέτρων ασφαλείας όπως αυτά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου και μετά.
Είχα την δυνατότητα να του κάνω μία πλήρη ανάλυση του Σχεδίου Ολυμπιακής Ασφάλειας, όπως έχει επεξεργαστεί και αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα. Τον ενημέρωσα επίσης, για τις επαφές τις οποίες είχα ως Υπουργός, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, με ομολόγους μου, με εκπροσώπους άλλων Υπουργείων και ξένων Αστυνομικών Υπηρεσιών. Έκανα μία συνολική παρουσίαση της εξέλιξης του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας από της εφαρμογής μέχρι και της λήξης των παραολυμπιακών Αγώνων.
Του μετέφερα αυτά όλα τα οποία έχω συζητήσει. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία παγκοσμίως που να λέει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κάποιου είδους απειλή ή κάποιου είδους κίνδυνο και επίσης του εξήγησα ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε στο σχέδιο μας.
Τον ευχαρίστησα ιδιαιτέρως γιατί κατόπιν του αιτήματός μου προς όλα τα κόμματα να αποδεσμεύσουν προσωπικό ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους λόγω των επιπλέων αναγκών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Πρόεδρος μου παραχώρησε 20 αστυνομικούς από την προσωπική του ασφάλεια, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στη φύλαξη των Αθλητικών  Εγκαταστάσεων. Τον ευχαρίστησα βεβαίως γι` αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Θέλω λοιπόν να πω ότι η συνεργασία ήταν άψογη και νομίζω ότι είμαστε πλέον έτοιμοι να αρχίσουμε την εφαρμογή των μέτρων Ολυμπιακής ασφάλειας από την 1η Ιουλίου
».

      Για περισσότερες πληροφορίες τηλ  :   210 6977505
                                              Fax   :  210 6929764
                                          e-mail    :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις