Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούνιος 200429-06-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL

29-06-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 29/6/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα και ώρα 10:00 με τον  Γενικό Γραμματέα της INTERPOL, κ. Ronald K. Noble, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συζητήθηκαν θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Είχαμε μία συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL τον κ. Noble και συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα συνεργασίας, η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό ανάμεσα στις δικές μας Υπηρεσίες και τις Yπηρεσίες της INTERPOL. Διαπιστώσαμε ότι η συνεργασία είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και διαπιστώσαμε επίσης ότι και προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες η αξιολόγηση της συνεργασίας είναι πάρα πολύ καλή. Θέλω να ευχαριστήσω για τη βοήθεια την οποία παρέχει η INTERPOL στην Ελληνική Αστυνομία, με τις πληροφορίες και με τη γενικότερη βοήθεια και να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευτυχής που δεν υπάρχει καμία πληροφορία η οποία να θέτει σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ronald Noble για τη συνεργασία μας η οποία βέβαια θα συνεχιστεί και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και νομίζω ότι θα βελτιωθεί όσο περισσότερο γίνεται.».

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Noble δήλωσε: «Η INTERPOL συνεργάζεται με τις Ελληνικές Αρχές εδώ και δύο χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών συνεργασίας η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό πόρων αλλά και ανθρώπων, ώστε να είναι πολύ καλή αυτή η συνεργασία. Δε θα μπορούσε να είναι πιο στενή η συνεργασία των Ελληνικών Αρχών με την INTERPOL. Υπάρχουν συνεργάτες οι οποίοι εργάζονται στενά εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Και αν προσκληθώ, θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος να παραστώ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και

εκατομμύρια θεατές, και να τους δω από κοντά. Η σημερινή μου επίσκεψη εδώ, καθώς και το αυριανό μου πρόγραμμα μου δίνει τη δυνατότητα να δω από κοντά την τεράστια προσπάθεια και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιτυχία των Αγώνων. Ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησής, μας ξεκαθάρισε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των Αγώνων και εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίσαμε ότι και για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των Αγώνων.».

    

                                                       Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μπελτές/ Α.Π.Ε.

Φωτογραφίες της συνάντησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                            e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

 

 

 

sinantisi_me_G.G Interpol1.jpg
sinantisi_me_G.G Interpol2.jpg
sinantisi_me_G.G Interpol3.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις