Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200429-04-2004: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλου Ελλάδος

29-04-2004: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλου Ελλάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 29/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα (29-4-04), υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Βουλγαράκη. 

Στη σύσκεψη, που έγινε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Φώτιου Νασιάκου και  υπηρεσιακών  παραγόντων, συζητήθηκαν εκτενώς τα  προβλήματα που προέκυψαν στις πόλεις, οι οποίες κλήθηκαν να φιλοξενήσουν τον αγώνα και γενικότερα το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης υπήρξε αποδέκτης επιστολών  από Δημάρχους, που εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσαν να φιλοξενηθεί ο αγώνας στην περιοχή τους.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά τη λήξη της σύσκεψης, δήλωσε τα εξής: «Είναι  απαράδεκτο το γεγονός ότι ο τελικός ενός κυπέλου που θα έπρεπε να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου, να αποτελεί για την Ελλάδα ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρόβλημα για τους φιλάθλους, πρόβλημα για τους κατοίκους των περιοχών, πρόβλημα για τις Αστυνομικές δυνάμεις. Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας Δήμαρχος δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή του κυπέλου στην περιοχή του. Είναι προφανές, ότι το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανέναν. Για αυτό, μετά από μία ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε εδώ στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποφασίσαμε μετά το τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου να ξεκινήσει ένας πραγματικός, ουσιαστικός και βαθύς διάλογος, που θα καταλήξει σε ουσιαστικές αποφάσεις με σκοπό να αντιμετωπισθεί ριζικά το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και της βίας στα γήπεδα. Είμαστε αποφασισμένοι αυτό το φαινόμενο που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα την ελληνική κοινωνία να εκλείψει οριστικά». 
   
Ακολουθούν πίνακες με στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απασχόληση του Αστυνομικού Προσωπικού σε αθλητικές εκδηλώσεις, τον αριθμό των  επεισοδίων, των ατόμων και των αστυνομικών που έχουν τραυματιστεί κ.λ.π.

*Υπενθυμίζεται ότι από 21/9/2001 η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι υποχρεωτική  στα τοπικά  ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  : 210 6929764
                                           e-mail  : elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις