Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200429-04-2004: Διεξαγωγή ποδοσφαιρικού τελικού κυπέλλου Ελλάδος

29-04-2004: Διεξαγωγή ποδοσφαιρικού τελικού κυπέλλου Ελλάδος

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ                                        

Αθήνα, 29/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το θέμα που  έχει δημιουργηθεί, σχετικά με την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων Παναθηναικού- Ολυμπιακού και την επιλογή της έδρας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική  Ομοσπονδία είχε αποφασίσει την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο νέο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στη Πάτρα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Σεπτέμβριο του 2003.

Το σκεπτικό του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. ήταν μεταξύ άλλων, να τιμηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος με την διεξαγωγή του Τελικού στη γενέτειρα του.
Ομως, στις 15 Απριλίου 2004 η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας με έγγραφο της προς την Ε.Π.Ο. ενημέρωσε ότι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο δεν παρέχει  την απαιτούμενη ασφάλεια για την διεξαγωγή ενός τόσου σημαντικού αγώνα.

Το έγγραφο-αναφορά διαβιβάστηκε στον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης κ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη .
Από την αξιολόγηση των στοιχείων, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αποδέχτηκε τους λόγους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας για την μη διεξαγωγή του αγώνα στη Πάτρα και ενημερώθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού κ, Γιώργος Ορφανός.

Οι  κυριότεροι λόγοι για την μη διεξαγωγή είναι οι εξής:

1. Το Παμπελοποννησιακό στάδιο στερείται άδειας λειτουργίας.
2. Ανυπαρξία κιγκλιδωμάτων στις κερκίδες και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.
3. Ανεπάρκεια φωτισμού.
4. Ελλειψη συστημάτων ασφαλείας(κάμερες).
5. Ατέλειες τεχνικές εξωτερικά του σταδίου και ειδικότερα στον περιβάλλοντα χώρο όπου υπάρχουν οικοδομικά υλικά λόγω μη ολοκλήρωσης του έργου.
6. Μεγάλη απόσταση στην διαδικασία μετακίνησης ενός μεγάλου αριθμού αντιπάλων φιλάθλων με άμεσο κίνδυνο την πρόκληση επεισοδίων.

Οι λόγοι αυτοί κοινοποιήθηκαν μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ε.Π.Ο. ενώ από  το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προτάθηκε η διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου σε κατάλληλο γήπεδο στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ωστόσο, μετά από σύσκεψη στις 27/4/2004 η Ε.Π.Ο. εξακολουθεί να υποστηρίζει την αρχική της πρόταση.

Τελευταίες Αναρτήσεις