Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200428-04-2004: Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ασφάλειας Ολυμπιακών Οδικών Μεταφορών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

28-04-2004: Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ασφάλειας Ολυμπιακών Οδικών Μεταφορών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 28/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28-4-2004 και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ασφάλειας Ολυμπιακών Οδικών Μεταφορών. Το Ειδικό αυτό Επιχειρησιακό Σχέδιο έχει καταρτισθεί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.), σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Τροχαίας, την Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» και τους λοιπούς εμπλεκόμενους Φορείς. Αφορά στη διαχείριση των κυκλοφοριακών αναγκών στο Νομό Αττικής και στις Ολυμπιακές Πόλεις κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε από τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Ταξίαρχο κ. Σωτήριο Τσενέ και περιλάμβανε τις ακόλουθες ενότητες:

  • Σκοπός του Σχεδίου Ολυμπιακών Οδικών Μεταφορών.
  • Θέατρο Επιχειρήσεων.
  • Βασικές Συνιστώσες του Σχεδιασμού.
  • Μηχανισμός υλοποίησης-υποστήριξης Σχεδίου.
  • Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την περίοδο των αγώνων.
  • Δοκιμασία, που προβλέπεται για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του Σχεδίου και τέλος
  • Επικοινωνιακή διαχείριση.

Στην παρουσίαση, παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης και ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Αδαμίδης.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης αναφερόμενος στο θέμα, μεταξύ των άλλων, δήλωσε τα εξής: « ….Θέλω να ζητήσω τη συμπαράσταση και την υποστήριξη του κάθε πολίτη ώστε η Αθήνα τις μέρες των Αγώνων να είναι μια "άνετη" πόλη. Μια πόλη-οικοδεσπότης για όλους αυτούς που θα ταξιδέψουν από κάθε γωνιά της γης για ν` απολαύσουν μαζί μας το μοναδικό θέαμα, αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και δημοκρατίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλοί Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνει ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες, σημαίνει όμως και ότι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι θα ζουν εκείνη την περίοδο στις πόλεις, θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη χαρά, γιατί για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το στοίχημα να πετύχει. Σημαίνει δηλαδή ότι όλοι αυτοί οι οποίοι θα είναι στην Αθήνα ή στις άλλες Ολυμπιακές πόλεις εκείνη τη περίοδο, πρέπει να αισθάνονται άνετα, να αισθάνονται όμορφα, να μπορούν να κινηθούν καλά, να μπορούν να απολαύσουν αυτό το γεγονός και να μπορούν να αντιληφθούν ότι το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι όλη αυτή η πολλή μεγάλη προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στο να στείλει η χώρα μας το μήνυμα που από την αρχή έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να σταλεί. Αυτό λοιπόν που ενδιαφέρει εμάς είναι να σταλεί το μήνυμα της ειρήνης, της ελπίδας και της ασφάλειας σε όλο τον πλανήτη». 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης (Κ) με τον υφυπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη (2οςΑ), τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτη Νασιάκο (2οςΔ),τον εκπρόσωπο τύπου Λευτέρη Οικονόμου (Δ) και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (ΔΑΟΑ) Βασίλη Κωνσταντινίδη (Α) κατά την διάρκεια της παρουσίασης του επιχειρησιακού σχεδίου Ασφάλειας Ολυμπιακών Οδικών ΜεταφορώνΤετάρτη 28 Απριλίου 2004.

                                                                   Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κάντε κλικ στα παρακάτω αρχεία για να κατεβάσετε:

  • Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ασφάλειας Ολυμπιακών Οδικών Μεταφορών καθώς και
  • 15 σημαντικές ερωτήσεις και 15 χρήσιμες απαντήσεις,

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                             Fax   : 210 6929764
                                            e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

 

parousiasi_sxediou.pdf

photo.jpg.jpg
15questions.pdf

Τελευταίες Αναρτήσεις