Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200426-05-2004: Διεθνής Διάσκεψη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα, 24-26/5/2004)

26-05-2004: Διεθνής Διάσκεψη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα, 24-26/5/2004)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 26/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη Διεθνής Διάσκεψη που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004», στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα, τελευταία ημέρα των εργασιών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των συνέδρων σε τρεις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (Παναθηναϊκό Στάδιο, Ο.Α.Κ.Α. και Ολυμπιακό Χωριό) όπου και τους παρουσιάστηκαν τα μέτρα ασφάλειας που πρόκειται να εφαρμοστούν στους συγκεκριμένους χώρους.

Στόχος της Διεθνούς αυτής Συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών πάνω σε εξειδικευμένα θέματα Ασφάλειας από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες, καθώς και από αρμόδιους σε θέματα ασφάλειας.   

Κατά την έναρξη των εργασιών μίλησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης. Επίσης μίλησε ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας sir David Madden, ως εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας.

Στη Διάσκεψη συμμετείχαν συνολικά 350 σύνεδροι και συγκεκριμένα:

  • εκπρόσωποι Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών,
  • εκπρόσωποι των χορηγών,
  • εκπρόσωποι Υπηρεσιών Ασφάλειας και Πληροφοριών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών με τις οποίες έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες, στο πλαίσιο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και
  • εκπρόσωποι της Interpol και της Europol.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, έγινε αναφορά στη λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, και ειδικότερα σχεδίων που αφορούν μέτρα ασφάλειας που καλύπτουν τους εξής τομείς:

– το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»,
– το Ολυμπιακό χωριό,
– τα Ολυμπιακά ξενοδοχεία,
– τα πλωτά ξενοδοχεία,
– τις μεταφορές,
– τον εφοδιασμό,
– τις διαπιστεύσεις,
– την προστασία V.I.P., αθλητικών αποστολών και μελών της ολυμπιακής οικογένειας. 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
                                         Fax : 210 6929764
                                      e-mail :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις