Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200426-04-2004 : Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

26-04-2004 : Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  26/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26-4-2004 και ώρα 13:30, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και άλλων θεμάτων στην περιοχή της Αθήνας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, η Δήμαρχος Αθηναίων  κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Η σύσκεψη αυτή είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο της συνάντησης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεωργίου Βουλγαράκη με τη Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, την 22-04-2004, όπου συζητηθήκαν θέματα ασφάλειας για την περιοχή της Αθήνας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά τη λήξη της συνάντησης η Δήμαρχος Αθηναίων κα. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Στη συνάντηση που είχαμε προχθές με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, του έθεσα το θέμα του μεγάλου προβλήματος του παραεμπορίου στην Αθήνα. Η Κυβέρνηση είχε την ευαισθησία να αντιδράσει άμεσα, να καλέσει εδώ μία σύσκεψη, έτσι ώστε να μπορέσουμε συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Οι αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν θα διευκολύνουν τη ζωή μέσα στο Δήμο της Αθήνας, θα διευκολύνουν όμως πάνω από όλα τη σωστή λειτουργία της πόλεως και τη σωστή λειτουργία του εμπορίου. Το θέαμα του παραεμπορίου, του λαθραίου παραεμπορίου στην πόλη μας, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό από κανέναν και χαίρομαι ιδιαίτερα που συντονισμένα θα μπορέσουμε, πιστεύω, να αντιμετωπίσουμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο αποτελεσματικά το θέμα».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης δήλωσε τα εξής: «Το θέμα του παραεμπορίου είναι ούτως ή άλλως μία ανοικτή πληγή. Και αυτή η ανοικτή πληγή απειλεί την Αθήνα, απειλεί όλες τις πόλεις της χώρας. Πλήττει την οικονομία, πλήττει την ευταξία και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και στις λειτουργίες της πόλης. Δεν είναι ένα θέμα, το οποίο αντιμετωπίζεται για μία στιγμή, ούτε ένα θέμα που μπορεί να λήξει από τη μία μέρα στην άλλη. Η ουσία όμως είναι ότι υπάρχει και μία πολιτική απόφαση, να αντιμετωπιστεί με τρόπο τελεσίδικο. Αποφασίσαμε, όπως πολύ σωστά σας είπε και η κυρία Μπακογιάννη, μία σειρά μέτρων που σχετίζονται και με τα μικτά κλιμάκια στις πόλεις, αλλά και με τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει μία εξουσιοδότηση για παραπέρα αντιμετώπιση του θέματος. Έχω την αίσθηση ότι σήμερα με την πρωτοβουλία που πήρε η κα. Δήμαρχος, μπαίνει μία νέα αρχή στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου και ελπίζω η συντονισμένη αυτή δράση να είναι αποτελεσματική και γόνιμη». 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, οι υφυπουργοί Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας, Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Παπαθανασίου και η Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στην σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και άλλων προβλημάτων στην περιοχή της Αθήνας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. 

           

                        Φωτογραφίες : Μαρογιάννη Μαρία

Κάντε κλικ στο αρχείο για να κατεβάσετε το χάρτη της Αθήνας με τα σημεία που παρατηρείται αυξημένη παρουσία παράνομων πλανόδιων ή στάσιμων μικροπωλητών.

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ.:  210 6977505
                                              Fax :  210 6929764
                                            e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

 

 

hgetimgora_aa.jpg
hgetimgora_a1.jpg
vendors2.jpg
xartis_attikis2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις