Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200426-04-2004: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Βουλγαράκη με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Igli Tosca

26-04-2004: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Βουλγαράκη με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Igli Tosca

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Βουλγαράκη με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Igli Tosca

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεωργίου Βουλγαράκη με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Igli Tosca. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος και Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από την πρόσκληση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αλβανία, στις 14 Απριλίου 2004.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 09:30 ώρα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος πραγματοποίησε συνάντηση με την αλβανική αντιπροσωπεία που συνόδευε τον κ. Τosca  στην επίσκεψη αυτή. Στη συνέχεια ακολούθησαν ειδικότερες συναντήσεις των Αλβανών Αξιωματικών με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Είχα σήμερα μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό κ. Τosca, τον Αλβανό ομόλογό μου, στην οποία εξειδικεύσαμε θέματα που είχαμε συζητήσει και στην τελευταία επίσκεψη που έκανα πρόσφατα στην Αλβανία. Ήταν μία πάρα πολύ καλή συζήτηση, μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και στόχος κοινός είναι να δημιουργηθεί μία βαλκανική ασπίδα, η οποία θα προστατεύσει όλες τις χώρες της Βαλκανικής, όχι μόνο τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα γνωρίζετε ότι θεωρεί στρατηγικό της εταίρο και σύμμαχο την Αλβανία και στηρίζουμε πάρα πολλά στην ανοικτή συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Tosca και την Κυβέρνησή του για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, υπήρξε η επέκταση της συνεργασίας σε πάρα πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και καταλήξαμε στο να γίνει μία κοινή σύσκεψη στα σύνορα, που θα ξεκινήσει στη μία χώρα και θα καταλήξει στην άλλη. Η σύσκεψη αυτή, θα σφυρηλατήσει την κοινή μας προσπάθεια, για να προχωρήσουμε γρήγορα όλα όσα έχουμε αποφασίσει και φυσικά να σηματοδοτήσουμε και την πεποίθηση μας για παραπέρα συνεργασία και επίλυση κοινών προβλημάτων».

Από την πλευρά του ο κ. Τosca, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: « Η Αλβανική κυβέρνηση θεωρεί την Ελλάδα στρατηγικό της εταίρο και οι σχέσεις των δύο κρατών είναι πολύ καλές. Με αυτό το περιεχόμενο, στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, είχαμε ταυτόσημες απόψεις σε ότι αφορά στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των παράνομων κυκλωμάτων. Είναι ο μόνος δρόμος για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η συνεργασία μας στο μέλλον θα επεκταθεί ώστε οι δύο χώρες από κοινού, αλλά και στα πλαίσια της σταθερότητας στα Βαλκάνια, να καταπολεμήσουν το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και τα κυκλώματα των ναρκωτικών και της εμπορίας ανθρώπων που δρουν και στις δύο πλευρές.

Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν σε λίγο καιρό στην Αθήνα. Παρόλο που το διεθνές αυτό γεγονός θα συμβεί στην Αθήνα, ωστόσο το αίσιο τέλος του, είναι απόδειξη για όλη την περιοχή μας, για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Ξεκινώντας ορμώμενοι από αυτό το σκοπό η Αλβανική Κυβέρνηση και το Αλβανικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως  να έχουν επαφές με όλες τις αρμόδιες αρχές, για να εγγυηθούν την απόλυτη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχαμε ταύτιση απόψεων, ώστε η ανταλλαγή πληροφοριών, η συγκρότηση ειδικών επιτροπών και η υπογραφή νέων πρωτοκόλλων συνεργασίας, να αποτελέσουν τη βάση για τη νέα συνεργασία των δύο χωρών. Ειδικότερα, ευχαριστώ τις ελληνικές αρχές και κυρίως τον Έλληνα Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιο Βουλγαράκη για την εξασφάλιση άδειας εισόδου των Αλβανών μεταναστών σε ότι αφορά, το ταξίδι τους στην περίοδο του Πάσχα. Αυτό αποτελεί μία ένδειξη καλής συνεργασίας  μεταξύ των δύο πλευρών. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη λήψη απαραίτητων μέτρων, ώστε να επισπευσθεί η νομιμοποίηση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, οι οποίοι μέρα με τη μέρα ενσωματώνονται στην ελληνική κοινωνία.

Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την υποστήριξη που παρείχε στα Τίρανα, αλλά και για το κλίμα στη σημερινή μας συνάντηση  και την πρωτοβουλία που έχει πάρει. Θεωρώ ότι με τα από κοινού ληφθέντα μέτρα θα  έχουμε απτά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και όλων των άλλων μορφών του».  

O Υπουργος Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης  με τον Αλβανό ομόλογο του κ. Igli Tosca.

       Φωτογραφίες :Μαρογιάννη Μαρία

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας κ. Dashnor Kaja

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας κ. Dashnor Kaja και ανώτατους αξιωματικούς των δύο πλευρών

                                             Φωτογραφίες :Σαϊτας Παντελής / ΑΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες                 τηλ. : 210 6977505
                                                         Fax  : 210 6929764
                                                       e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

 

hgetimgora_a.jpg
hgetimgora_a2.jpg
hgetimgora.jpg
hgetimgora2.jpg
hgetimgora3.jpg
hgetimgora6.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις