Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούνιος 200424-06-2004: Σεμινάριο Αντιμετώπισης Κρίσιμων Περιστατικών Ολυμπιακής Ασφάλειας και Aσκηση επί χάρτου

24-06-2004: Σεμινάριο Αντιμετώπισης Κρίσιμων Περιστατικών Ολυμπιακής Ασφάλειας και Aσκηση επί χάρτου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 24/6/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο Αντιμετώπισης Κρίσιμων Περιστατικών Ολυμπιακής Ασφάλειας σε συνδυασμό με Aσκηση επί χάρτου, θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουνίου 2004 στο ξενοδοχείο HILTON (Αθήνα).

Η συνάντηση αυτή εργασίας, οργανώνεται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α) σε συνεργασία με τις Η.Π.Α., στο πλαίσιο της Ολυμπιακής εκπαίδευσης που προσφέρεται από τις χώρες της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (Ο.Σ.Ο.).

Θα συμμετάσχουν ανώτατα και ανώτερα στελέχη των βασικών εμπλεκόμενων Φορέων, επιχειρησιακού επιπέδου Δομής Διοίκησης Ολυμπιακής Ασφάλειας και Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων.

Στο σεμινάριο-άσκηση θα λάβουν μέρος οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Επιχειρησιακών Κέντρων και των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από την Αττική και τις άλλες Ολυμπιακές Πόλεις (Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Ηράκλειο-Βόλος-Αρχαία Ολυμπία), καθώς και διακόσια (200) συνολικά στελέχη  από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», το Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Υγείας, την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Επίσης θα λάβουν μέρος, ως παρατηρητές, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Αρχηγοί-Επικεφαλής των Φορέων που εμπλέκονται στην Ολυμπιακή Ασφάλεια, καθώς και Ανώτατοι Αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των Η.Π.Α., Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισραήλ, Αυστραλίας και Ισπανίας, που απαρτίζουν την Ολυμπιακή συμβουλευτική Ομάδα (Ο.Σ.Ο.).

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών σε εξειδικευμένα θέματα, καθώς και συντονισμένης συνεργασίας στο χειρισμό περιστατικών κλιμακούμενης δυσκολίας.

Στόχος της τελευταίας αυτής δοκιμασίας του Σχεδιασμού είναι να πιστοποιηθεί για μία ακόμα φορά η πληρότητα του Σχεδιασμού, ο καλός συντονισμός, καθώς και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών εκείνων που εμπλέκονται στην Ολυμπιακή Ασφάλεια και ενδεχομένως να κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                            e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις