Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200422-04-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

22-04-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  22/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης και ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, συναντήθηκαν σήμερα, στις 13:00 ώρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι δύο Υπουργοί,συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Γκόλιας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ανώτατοι Αξιωματικοί, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των δύο Υπουργείων.
 
Από τους δύο Υπουργούς τονίστηκε ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, εστιάζεται στην ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σε συνδυασμό με την ολόπλευρη συμμετοχή των πολιτών, ώστε να διαμορφωθούν ικανοποιητικές συνθήκες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα Στάδια και  τη μετακίνηση στο αστικό δίκτυο χωρίς περιορισμούς.
 
Για το θέμα αυτό, διευκρινίστηκε ότι δεν θα υπάρχουν απαγορεύσεις γενικού χαρακτήρα, πλην των Ζωνών γύρω από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις  και στις Ολυμπιακές Λωρίδες κυκλοφορίας. Θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την τροφοδοσία των καταστημάτων  και των  επιχειρήσεων, που βρίσκονται  στο Ολυμπιακό Οδικό δίκτυο και στους δρόμους που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του.
 
Διευκρινίστηκε επίσης, ότι:
  • Στις Ζώνες, θα έχουν δικαίωμα εισόδου τα διαπιστευμένα οχήματα της Ολυμπιακής Οικογένειας και τα οχήματα των κατοίκων  και των εργαζομένων που έχουν προμηθευτεί την ειδική άδεια με μέριμνα της ΟΕΟΑ -ΑΘΗΝΑ 2004.
  • Στις Ολυμπιακές Λωρίδες, θα έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο τα διαπιστευμένα οχήματα της Ολυμπιακής Οικογένειας και τα οχήματα έκτακτων αναγκών.
  • Η τροφοδοσία των καταστημάτων και επιχειρήσεων στο Ολυμπιακό Οδικό Δίκτυο θα γίνεται τις νυχτερινές ώρες (24:00 – 07:00).
Οι δύο Υπουργοί, δήλωσαν ότι τα  μέτρα τα οποία θα ληφθούν, έχουν σχεδιαστεί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής μετακίνηση των εμπλεκομένων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς όμως να επηρεάζουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.
 
Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν σε θέματα κυκλοφορίας και σε θέματα επικάλυψης αρμοδιοτήτων, αποφασίστηκε η συγκρότηση και λειτουργία μικτών επιτροπών από τα συναρμόδια Υπουργεία.
 
Επισημαίνεται ακόμα, ότι θα υπάρχει συστηματική και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να διευκολυνθούν κατά τις μετακινήσεις τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Τέλος, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν επιμέρους δοκιμές καθώς και γενική δοκιμή (test event), για την τελική αξιολόγηση του Σχεδιασμού από πλευράς κυκλοφορίας.
 

Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ. : 210 6977505
                                            Fax : 210 6929764
                                         e-mail :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις