Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200421-05-2004: Διεθνής Διάσκεψη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα, 24-26/5/2004)

21-05-2004: Διεθνής Διάσκεψη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (Αθήνα, 24-26/5/2004)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας, η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» διοργανώνει τριήμερη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 26 Μαΐου, στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια συνάντηση διεθνούς χαρακτήρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν απαντήσεις σε πολλαπλά ενδιαφέροντα των συνέδρων. Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες και υπεύθυνοι για θέματα ασφάλειας, θα συναντηθούν με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών για εξειδικευμένα θέματα ασφάλειας.

Στη Διάσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν:

  • αρμόδιοι για θέματα ασφάλειας των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών των 202 χωρών που θα συμμετέχουν στους Αγώνες,
  • υπεύθυνοι ασφάλειας των Χορηγών και
  • επικεφαλής Αστυνομικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πληροφοριών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών με τις οποίες έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες, στο πλαίσιο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, προκειμένου οι σύνεδροι να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν τις αποστολές τους για θέματα που αφορούν την ασφάλεια αθλητών, επισήμων και θεατών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι:

προστασία επισήμων προσώπων (V.I.P.)
ασφάλεια μεταφορών
ασφάλεια χώρων διαμονής
ειδικότερα θέματα διεθνούς τρομοκρατίας
διαχείριση πληροφοριών

Την τρίτη ημέρα των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε τρεις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες (Παναθηναϊκό Στάδιο, Ο.Α.Κ.Α. και Ολυμπιακό Χωριό). Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους των εγκαταστάσεων και παρουσίαση των μέτρων ασφάλειας που πρόκειται να εφαρμοστούν.

Με αφορμή τη Διεθνή Διάσκεψη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης δήλωσε: « Λίγες μέρες πριν από την εφαρμογή του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, διοργανώνουμε μια Διεθνή Διάσκεψη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να αξιολογούμε συνεχώς το σχεδιασμό μας αξιοποιώντας στο έπακρο τις διεθνείς συνεργασίες.
Η Διάσκεψη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε αναλυτικά το σύνολο του σχεδιασμού μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους διεθνείς παράγοντες στον τομέα της ασφάλειας και της ανταλλαγής πληροφοριών».

 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
                                          Fax : 210 6929764
                                       e-mail : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις