Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200421-04-2004: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης παρακολούθησε άσκηση της Ε.Κ.Α.Μ.

21-04-2004: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης παρακολούθησε άσκηση της Ε.Κ.Α.Μ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα,  21/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, παρακολούθησε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, άσκηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Η  άσκηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιελάμβανε σενάρια με εξειδικευμένες δράσεις όπως:

Καταρρίχηση ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ. από ελικόπτερο

  • Καταρρίχηση από πύργο
  • Επέμβαση σε οικία
  • Επέμβαση σε λεωφορείο
  • Επέμβαση σε αεροπλάνο
  • Επιχείρηση για σύλληψη ατόμου σε όχημα και 
  • Πραγματοποίηση βολών, περιλαμβανομένων και βολών από ελεύθερους σκοπευτές.

Ο κ. Βουλγαράκης, μετά το τέλος της άσκησης, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε:«Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να δω και από κοντά τις δυνατότητες, την άρτια εκπαίδευση και το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας των ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ. Η ικανοποίηση από την επιτυχημένη άσκηση, δεν είναι απλά ένα πολιτικό συμπέρασμα, αλλά μία ακόμη επιβεβαίωση για τους όρους ασφάλειας, μέσα στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα μας».

Επίσης, ο κ. Υπουργός συνεχάρη τους άνδρες της επίλεκτης μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας για την άρτια σχεδίαση και εκτέλεση των σεναρίων. Παράλληλα, σε συνομιλία που είχε με τους άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ. τέθηκαν διάφορα θέματα, στα οποία ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά (αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, ειδικό επίδομα, κ.λ.π.).

Σημειώνεται ότι η Ε.Κ.Α.Μ., είναι επίλεκτη Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει ως αποστολή την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων (τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες, απαγωγές ομήρων κ.λ.π.). Η Μονάδα αυτή, είναι ειδικά εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα. Στελεχώνεται από εθελοντές Αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται σκληρά και σε καθημερινή βάση.  Η Ε.Κ.Α.Μ. επεμβαίνει ύστερα από έγκριση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει ανανεώσει το ειδικό τεχνικό εξοπλισμό της, έχει αυξήσει σημαντικά το ανθρώπινο δυναμικό της, ενώ διαθέτει και σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

Φωτογραφικό υλικό από την άσκηση    

Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ. : 210 6977505
                                            Fax : 210 6929764
                                         e-mail :  elasgrty@mopo.gr


 

 

EKAM_10.jpg
EKAM_2.jpg
EKAM_3.jpg
EKAM_4.jpg
EKAM_5.jpg
EKAM_9.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις