Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάρτιος 200419-03-2004: Ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες, 19-3-04)

19-03-2004: Ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες, 19-3-04)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 /3 / 04

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες, η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση, συμμετείχε και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και τα εξής:

  • η καταπολέμηση του φαινόμενου της τρομοκρατίας
  • ο εντοπισμός των πηγών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας
  • η χρησιμοποίηση και η βελτίωση των ήδη υφιστάμενων δομών της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
  • η ενίσχυση του τομέα ανταλλαγής πληροφοριών
  • η περαιτέρω αξιοποίηση της EUROPOL και της EUROJUSΤ και
  • η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης εξέφρασε τη βαθύτατη συμπάθεια και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ισπανικό λαό και  καταδίκασε απερίφραστα όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν αφορούν μόνον τις συγκεκριμένες περιοχές όπου εκδηλώνονται, αλλά την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Χαρακτήρισε το φαινόμενο της τρομοκρατίας ως έναν «ιδιότυπο πόλεμο», που στρέφεται κατά παντός, πλήττοντας ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον η ολοκλήρωσή της δεν θα μπορεί να επιτευχθεί σε κλίμα ανασφάλειας. Συνεπώς, σήμερα παρά ποτέ απαιτείται η ανάπτυξη και η άσκηση μιας άμεσα συνεκτικής και ολικής ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής πολιτικής, χωρίς ολιγωρία και γραφειοκρατική αγκύλωση.

Στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης ο Έλληνας Υπουργός  κάλεσε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες των κρατών-μελών της Ε.Ε. να συνεργασθούν με τις αντίστοιχες ελληνικές, ώστε να επιτευχθεί ένα κλίμα απόλυτης ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την άριστη προετοιμασία της Ελλάδας σε θέματα ασφάλειας, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχει αναπτύξει η χώρα μας με άλλη κράτη και διεθνείς οργανισμούς. Τέλος, υπογράμμισε ότι η σημερινή έκτακτη Σύνοδος, λόγω των θλιβερών γεγονότων στην Ισπανία, πρέπει να αποτελέσει ένα μήνυμα διαχρονικών αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού προς όλο τον κόσμο και την αφετηρία κοινής πολιτικής και δράσης όλων των ευρωπαίων κατά της τρομοκρατίας.  
   

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
                                          fax : 210 6929764
                                      e-mail : elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις