Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200417-1-2004: Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στις Η.Π.Α.

17-1-2004: Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στις Η.Π.Α.

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17-1- 2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, η επίσημη επίσκεψη του Υπουργoύ Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Φλωρίδη στις Η.Π.Α. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, στο ταξίδι αυτό, συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Φώτιο Νασιάκο, τον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Παύλο Αποστολίδη και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αστυνομικό Διευθυντή                 κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον συναντήθηκε διαδοχικά με τον Διευθυντή του FBI κ. Robert Mueller, με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των H.Π.Α., κ. Condoleezza Rice, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. John Ashcroft, με τον Διοικητή της CIA κ. Τenet, με τον Συντονιστή για θέματα Αντιτρομοκρατίας κ. Cofer Black, με την Βοηθό Υπουργό του Τμήματος Διπλωματικής Ασφάλειας του State Department κ.  Francis Taylor, καθώς με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Richard Armitage.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε δηλώσεις του σε Αμερικανούς και Έλληνες δημοσιογράφους, στο Λευκό Οίκο, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Κάναμε μια εξαιρετική και σε βάθος συζήτηση για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα.  Και για το λόγο αυτό έχουμε αναπτύξει εξαιρετικού επιπέδου συνεργασίες με τις ΗΠΑ αλλά και με 6 άλλες χώρες, έτσι ώστε να παράσχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο μεγαλύτερο
αθλητικό γεγονός του κόσμου, που ελπίζουμε να διεξαχθεί πάρα πολύ καλά στη χώρα που γέννησε τους Αγώνες. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή ως παράγων ασφάλειας και συνεργασίας, και είναι προφανές ότι η προσπάθεια αυτή για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή θα συνεχισθεί από την Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση.» 

Η αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Ελλάδα, σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 210 6924558
                                         Fax: 210 6929764
                                         E-mail: elasgrty@mopo.gr
                                         Δ/νση Ιστοσελίδας: www.ydt.gr

 

    

 

floridis-2.jpg
floridis-3.jpg
floridis-4.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις