Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 200416-2-2004: Δ.Τ. σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα, με θέμα την επιστροφή χρηματικού ποσού από τους νόμιμους κληρονόμους του θανόντος κατά...

16-2-2004: Δ.Τ. σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα, με θέμα την επιστροφή χρηματικού ποσού από τους νόμιμους κληρονόμους του θανόντος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυφύλακα της Αμεσης Δράσης Αττικής, Παναγιώτη Δήμου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16-2-2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έγγραφο του Τμήματος Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με θέμα την επιστροφή χρηματικού ποσού από τους νόμιμους κληρονόμους του θανόντος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυφύλακα της Αμεσης Δράσης Αττικής, Παναγιώτη Δήμου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  • Το εν λόγω έγγραφο εκδόθηκε στο πλαίσιο της συνήθους γραφειοκρατικής και τυπικής διαδικασίας, εκ παραδρομής.
  • Υπάρχει ήδη από 13-2-2004 σχετική έγγραφη εντολή για την ανάκληση του.
  • Το ποσό που αναφέρεται θα καλυφθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν εμπράκτως στους οικείους του θανόντος, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.

Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι:

  • Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας καλύφθηκαν τα έξοδα κηδείας του, με το ποσό των 2.490 Ευρώ, πέραν των προβλεπόμενων από το Δημόσιο.
  • Με την 1/60 από 22-1-2004 απόφαση χορηγήθηκε από το λογαριασμό αρωγής του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στους  οικείους του βοήθημα ύψους 12.000 Ευρώ.
  • Από τον ειδικό λογαριασμό του Επικουρικού Ταμείου της Πρώην Χωροφυλακής χορηγήθηκε στους οικείους του βοήθημα ύψους 2.547 Ευρώ.
  • Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τον καθορισμό των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και την υπαγωγή στις διατάξεις περί παθόντων από βίαιο συμβάν.

    Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ.: 210-6924558
                                                Fax: 210-6929764
                                             E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις