Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Απρίλιος 200414-4-2004: Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Αλβανία

14-4-2004: Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην Αλβανία

Αθήνα, 14/4/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα 14/4/04, η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιου Βουλγαράκη στα Τίρανα. Ο κ. Υπουργός στο ταξίδι του συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Φώτιο Νασιάκο, τον Διοικητή της Ε.Υ.Π., κ. Παύλο Αποστολίδη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Fatos Nano, τον ομόλογό του Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ygli Toska. Επίσης, είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Ο κ. Βουλγαράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Fatos Nano, μετέφερε τον χαιρετισμό του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ενώ επιβεβαίωσε τη βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρεί την Αλβανία στρατηγικής σημασίας εταίρο.

Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο Υπουργοί μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Βουλγαράκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είχα σήμερα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό μου στα ζητήματα που άπτoνται της διακρατικής συνεργασίας για τη θωράκιση της Ολυμπιακής Ασφάλειας. Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δομείται σε συνεργασία της Ελλάδας με την παγκόσμια Κοινότητα και ιδιαίτερα με τους γείτονές της.

Στη συζήτησή μας με τον κ. Toska, η οποία οφείλω να σημειώσω ότι διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώσαμε και τη βούλησή μας για στενότερη συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της οργανωμένης εγκληματικότητας και ειδικότερα τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών καθώς και την παράνομη εμπορία ανθρώπων με σκοπό την κάθε είδους εκμετάλλευση.

Επίσης, εκτιμήσαμε από κοινού ότι η ανταλλαγή και η διασταύρωση πληροφοριών και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών των χωρών μας, θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Φυσικά επίκεντρο των συζητήσεών μας ήταν η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα ζήτημα που διαπερνάει όλες τις χώρες του πλανήτη και που έχει ιδιαίτερη οικονομική και πολιτική σημασία για τη Βαλκανική Χερσόνησο.

Η περιοχή μας έχει την ιστορική ευκαιρία να στείλει μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και σταθερότητας σε ολόκληρο τον κόσμο και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε και στην πρόσκληση που απηύθυνε προς τον ομόλογο του Υπουργό να επισκεφθεί την Αθήνα, στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας των δύο Υπουργείων.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 210 6977505
Fax: 210 6929764
e-mail: elasgrty@mopo.gr

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης (Δ) και ο Αλβανός ομόλογος του Ίγκλι Τόσκα (Α) κατά την συνάντηση τους, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2004, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας, στα Τίρανα.

       

 Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ 

Σημείωση: Η ΕΡΤ θα διαθέσει δωρεάν εικόνα και ήχο σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ενώ φωτογραφικό υλικό από την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο Υπουργών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Υ.Δ.T.(www.ydt.gr) και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (www.ana.gr «Φωτογραφικό» Αστυνομικά.

 

voulgarakis1.jpg
voulgarakis2.jpg
voulgarakis3.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις