Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200412-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον εκπρόσωπο του Συντηρητικού Κόμματος σε θέματα αθλητισμού της Μ. Βρετανίας

12-05-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον εκπρόσωπο του Συντηρητικού Κόμματος σε θέματα αθλητισμού της Μ. Βρετανίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα,  12/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα  στις 11:15 ώρα με τον Λόρδο Moynihan, Σκιώδη Υπουργό Αθλητισμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα του Συντηρητικού Κόμματος της Μ. Βρετανίας και πρώην Ολυμπιονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Λόρδος Moynihan δήλωσε: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την προετοιμασία και την οργάνωση της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Πιστεύω ότι έχει γίνει οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής στο θέμα.
Σαφώς η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αντιμετωπισθεί από την ελληνική κυβέρνηση με  την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς και με τη χρήση των πλέον σύγχρονων μεθόδων και  τεχνολογικών  μέσων.
Το πιο σημαντικό, ενδεχομένως στοιχείο στην προσπάθεια αυτή είναι η διεθνής συνεργασία της Ελλάδας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Βρετανία,  γεγονός που αποτελεί πολύ θετικό παράγοντα για τον συντονισμό των μέτρων ασφάλειας.
Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο για να καταστεί  δυνατή μια καλύτερη αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής.
Είμαστε 100% επικεντρωμένοι στο θέμα της ασφάλειας και δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω.

Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει άριστη δουλειά, ιδιαίτερα τοποθετώντας την ασφάλεια στην κορυφή των Ολυμπιακών προτεραιοτήτων, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας».

Στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Λόρδο Moynihan σχετικά με την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας στην Ελλάδα και σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς μας. Όπως συζητήσαμε, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να δημιουργήσουμε το περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας που επιθυμούμε και που θέλουμε να παρέχουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Τη συνάντηση κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΡΤ και θα διαθέσει δωρεάν εικόνα και ήχο σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

   Φωτογραφίες:Α.Π.Ε / ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Φωτογραφίες της συνάντησης υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε.(www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                               Fax : 210 6929764
                                           e-mail :  elasgrty@mopo.gr

 

Sinantisi_Moynlan1.jpg
Sinantisi_Moynlan2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις