Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Μάιος 200412-05-2004: «OLYMPIC GUARDIAN II»Τετραήμερη άσκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας (Αθήνα, 13-16/5/2004)

12-05-2004: «OLYMPIC GUARDIAN II»Τετραήμερη άσκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας (Αθήνα, 13-16/5/2004)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12/5/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχίζει αύριο, Πέμπτη 13-5-2004, η άσκηση ετοιμότητας Ολυμπιακής Ασφάλειας, με την κωδική ονομασία «OLYMPIC GUARDIAN II», την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η άσκηση, όγδοη κατά σειρά, βασίζεται σε σενάριο αντιτρομοκρατικής αντίδρασης και διαχείρισης συνεπειών σε προσομοιωμένο Ολυμπιακό Περιβάλλον. Αποτελεί συνέχεια της άσκησης «OLYMPIC GUARDIAN I», η οποία διεξήχθη το Νοέμβριο στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. 
 
Πρόκειται για άσκηση επί χάρτου, σε Πολιτικό-Στρατηγικό επίπεδο, ενταγμένη στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας. Βασίζεται σε σενάρια αντιτρομοκρατικής αντίδρασης και διαχείρισης συνεπειών σε προσομοιωμένο Ολυμπιακό Περιβάλλον.

Για πρώτη φορά σε άσκηση Ολυμπιακής Ασφάλειας θα λάβουν ενεργά μέρος  μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ολυμπιακής Ασφάλειας (ΣΥ.Σ.Ο.Α)., το οποίο συγκροτείται υπό την προεδρία του Υπουργού  Δημόσιας Τάξης. Επίσης, θα συμμετέχουν μέλη του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συγκροτείται υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς  και εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη των ανωτέρω Συμβουλίων από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.

Η άσκηση θα διεξαχθεί από κοινού με τις Η.Π.Α. (χώρα μέλος της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας), θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των λοιπών χωρών της Ο.Σ.Ο. και παρατηρητές από διάφορες χώρες και διεθνείς Οργανισμούς. Στην άσκηση συμμετέχουν 300 περίπου άτομα.

Τελευταίες Αναρτήσεις